Gada gaidītākā UFC cīņa ir klāt - ko par Nurmagomedova un Geiči dueli prognozē eksperti? (1)

Habibs Nurmagomedovs un Džastins Geiči Foto: AFP, Reuters/ Scanpix/ Apollo kolāža
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

UFC fani Habiba Nurmagomedova atgriešanos oktagonā ir gaidījuši ilgi. Jau sestdien dagestānietis atkal cīnīsies un pretiniekos viņam būs, iespējams, karjeras sīkstākais pārbaudījums. Portāls "Apollo" pirms cīņas ir apkopojis ārzemju un vietējo MMA ekspertu domas par tās iespējamo iznākumu.

Kā jau minēts Geiči būs Nurmagomedova līdz šim, iespējams, spēcīgākais un neērtākais pretinieks, jo viņam ir liels sitiena spēks stājā, kā arī spēcīgas prasmes cīņā parterī. Līdz ilgi gaidītajai cīņai atlicis pavisam nedaudz, tāpēc pienācis laiks apskatīt MMA ekspertu prognozes.

Brets Okomoto (ESPN)

Pieredzējušais ESPN cīņu sporta Žurnālists Brets Okamoto joprojām saglabā pārliecību, ka Nurmagomedovs šo cīņu uzvarēs pēc punktiem, jo, viņa vārdiem sakot, derēt pret Habibu ir neiespējami. Tomēr apskatnieks nepiekrīt bukmeikeriem, kuri Geiči ir devuši mazāk izredžu nekā dagestānieša pēdējiem diviem pretiniekiem - Dastinam Porjē un Konoram Makgregoram.

«Geiči ir līdz šim lielākais drauds [Nurmagomedovam]. Manuprāt, vismaz daļēji, tas ir cīņas norises laika dēļ. Šķiet, ka šobrīd Geiči ir savas karjeras absolūtajā virsotnē. Neesmu pārliecināts, ka viņš kādreiz būs labāks vai pārliecinātāks par saviem spēkiem. Lai cik dominējošs nebūtu Habibs, es reālu ceļu uz uzvaru arī Geiči. Viņam ir izturība, spēja piebeigt cīņu un prasmes brīvajā cīņā. Nebūšu pārsteigts, ja uzvarēs arī Geiči. Tomēr derēt pret Habibu ir neiespējami,» sacīja Okomoto.

Endrjū Reivenss un Eds Garbazels (MMA News)

Dažādās domās par cīņas iznākumu ir divi portāla «MMA News» apskatnieki. Endrjū Reivenss uzskata, ka uzvaru ar vienbalsīgu lēmumu izcīnīs Nurmagomedovs. Viņaprāt, Geiči uzvaru var izcīnīt tikai stājā un viņš nedrīkst pieļaut pat to, ka cīņa nonāk klinča, ko, pēc apskatnieka domām, Geiči nebūs spējīgs izdarīt 25 minūšu garumā.

«Uz papīra šī ir lieliska cīņa, bet man tomēr jānosliecas par labu Habibam,» raksta Reivenss.

Viņa kolēģis Eds Garbazels gan ir citās domās: «Pirmais raunds parādīs, ko fani varēs sagaidīt. Ja Nurmagomedovs spēs izdarīt to, ko viņš līdz šim ir darījis 28 reizes, tad viņš uzvarēs. Tomēr Geiči visu karjeru ir bijis pastarītis - jau kopš laika, kad viņš pirmo reizi cīnījās UFC. Geiči nav baiļu gūt savainojumu vai zaudēt un tieši tāpēc viņš ir tik bīstams.»

Cīkstoņi

«Tas Džastins Geiči, kurš pavasarī cīnījās ar Toniju Fergusonu, ir smagākais Habiba pārbaudījums. Bet es patiesi uzskatu, ka Habibs karjeru beigs nepārspēts. Nav neviens, kurš viņu var uzvarēt. Nevienam šīs divīzijas cīkstonim nevajadzētu būt tik spēcīgam, kad viņš tevi saķer,» prognozēja bijušais divu divīziju čempions Daniels Kormjē, kurš savas karjeras laikā bieži ir aizvadījis treniņus kopā ar dagestānieti.

Vieglā svara divīzijas cīkstonis Pols Felders uzskata, ka Geiči vajadzētu vairāk izmantot brīvās cīņas elementus: «Ja ir kāds, kurš var uzvarēt Habibu, tad tam cīkstonim ir jābūt ar ļoti solīdu reslingu. Ja Džastins izvēlētos pats reslingu izmantot uzbrukumā, ko mēs zinām, ka viņš nedarīs, tad viņš reāli varētu nopelnīt punktus. Bet, kā jau teicu, viņš to nedarīs.»

«Es teikšu Geiči. Viņš ir daudz nežēlīgāks un ir nonācis daudz dziļākos ūdeņos nekā Habibs. Džastins ir spējīgs noturēt distanci, kā arī pretoties brīvās cīņas elementos, bet Habibam nav nekādu izredžu, iesaistoties boksa cīņā ar Geiči,» sacīja Aleksandrs Ernandess, kurš arī cīņas aizvada vieglā svara divīzijā.

Arī bijušais titula pretendents pirmajā smagā svara kategorijā (93 kilogrami) Dominiks Reijess uzskata, ka cīņu varētu uzvarēt amerikānis: «Lūk, šī ir īsta cīņa! Es teikšu, ka uzvarēs Geiči. Viņam ir brīvās cīņas iemaņas, lai ierobežotu Habibu, bet tajā pašā laikā viņš ir daudz, daudz precīzāks un labāks stājā.»

Viens no nīstākajiem UFC cīkstoņiem Kolbijs Kovingtons uzskata, ka pārāks būs Nurmagomedovs: «Būs laba cīņa. Džastins cīnās pārāk pārgalvīgi, lai uzvarētu. Tajā pašā laikā viņam ir labi panākumi brīvajā cīņā, lai, iespējams apturētu Habibu, kuram šis būs pirmais reālais pārbaudījums.» 

Pašmāju cīņu sporta pārstāvji

«Jāpiekrīt vien būs tam, ko runā vairums. Ja Habibs dabūs Geiči pret būri, tad notiks tas, kas parasti un ceturtajā raundā cīņa beigsies pēc sāpju paņēmiena. Savukārt, ja Geiči pirmos pāris raundus varēs nokontrolēt oktagona vidu un nosargāt mēģinājumus viņu nogāzt, tad viņam ap 3. un 4. raundu iespējas būs lielākas. Es domāju, ka Geiči var uzvarēt tikai ar tehnisko nokautu vai gadījumā, ja cīņu aptur ārsts. Es teiktu 70% pret 30% Habibs,» tā par gaidāmo cīņu izteicies «Cage Warriors» cīkstonis Madars Fleminas.

Savukār «Karate Combat» Čempions Edgars Skrīvers ieskicēja variantus, kuros var uzvarēt abi cīkstoņi. 

«Geiči es ieteiktu turēt distanci. Ideālākais variants, protams, ir izdarīt spiedienu un ar džebu (taisnais sitiens) turēt distanci. Tāpat ieteicams izmantot zemos sitienus pa pretinieka ikru, kas Geiči ļoti labi sanāk. Un, ja izdosies izsist ikru, citreiz tādus sitienus nemaz daudz nevajag, tad tas var ietekmēt, kā Habibs iet kājās. Tas būs noteicošais - džebs, distance un zemie sitieni,» Geiči plānu uzvarai ieskicēja Skrīvers.

«Runājot par Habibu - viņam daudz nevajag lēkāt apkārt, kā tas šad tad ir gadījies. Ja viņš to darīs, tad jābūt ļoti tālai distancei, vai arī otrs variants - uzreiz iet iekšā. Viņš nevar palikt tādā vidējā distancē. Protams, viņam jāmēģina nogriezt oktagonu, piespiest Geiči tuvāk pie būra. Galvenais nevajag celt paniku, ja kāds mēģinājums pretinieku nogāzt nesanāk. Un to Habibs arī nedara. Ja pretinieks izvairās, viņš mēģina vēl un vēl,» par Nurmagomedova uzdevumiem stāstīja karatists.

Tāpat Skīvers arī neizslēdz iespēju, ka Habibs pretinieku varētu nokautēt: "Viņš var izdarīt to pašu, ko pret Makgergoru. Pret Konoru viņš it kā parādīja, ka ies kājās un sekoja vecais labais overhends - zaļumballes variants. Bet tas viss sākās tāpēc, ka ir drauds nogāzt pretinieku zemē."

Galu galā Skrīvers gan nosliecās par labu Nurmagomedovam, jo viņš uzskata, ka dagestānietis galu galā tomēr spēs izdarīt to spiedienu, ko allaž pielieto.

Viesojoties portāla "Apollo" podkāstā "Kas laukumā, tas uz mēles" savas domas par gaidāmo dueli atklāja arī cīņu sporta komentētājs Jānis Eisaks, kurš gan atteicās sniegt galējo cīņas prognozi.

"Šis pāris ir ļoti interesants. Divi čempioni. Ja mēs skatāmies pēc pieredzes UFC, tad, protams, Nurmagomedovam ir lielāka pieredze. Savukārt Geiči vienīgie divi zaudējumi profesionālajā karjerā ir tieši UFC. Abi nāk no greplinga. Bet interesanti, ka pēdējās 11 cīņas Geiči ir beigušās ar nokautu - divas reizes viņš pats tika nokautēts un pārējās reizes viņš nokautēja pretinieku," sacīja Eisaks.

Runājot par Nurmagomedovu, Eisaks izcēla kādu būtisku faktu -  šī būs pirmā cīņa, kurā Habibam blakus nestāvēs viņa tēvs, kurš ir bijis arī viņa treneris jau no mazotnes. Un tieši šis var būt ietekmējošs faktors.

Līdz ar to var secināt, ka vairums ekspertu tik tiešām priekšroku dod dagestānietim. Kā gan to nedarīt? Viņš 28 cīņās ne reizi nav izjutis zaudējuma rūgtumu. Citi pat varētu strīdēties, ka viņš UFC nav zaudējis pat nevienu raundu. Tomēr arī ir skaidrs, ka šoreiz Nurmagomedovs ir vistuvāk "konta atklāšanai" savu zaudējumu ailē.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu