Par "Gods kalpot Rīgai" priekšsēdētāju atkārtoti ievēlē Ameriku (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks piedalās Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu piektā mācību gada atklāšanas pasākumā Kaļķu ielā.
Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks piedalās Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu piektā mācību gada atklāšanas pasākumā Kaļķu ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) kongresā par tās priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēts Eiropas parlamenta deputāts Andris Ameriks.

Pēc ievēlēšanas Ameriks pateicās par doto uzticību turpmākos divus gadus vadīt partiju. Ameriks bija vienīgais kandidāts uz šo amatu.

Politiķis pauda, ka GKR ir pārstāvēta Rīgas domē un Eiropas Parlamentā, bet viņš vēlas, lai tā būtu pārstāvēta arī Saeimā.

Amerika skatījumā, GKR ir nepieciešams aktīvi strādāt un atrast sadarbības partnerus, lai 2022.gadā startētu Saeimas vēlēšanās.

Ameriks uzskata, ka bez partneriem GKR piedalīšanās Saeimas vēlēšanās nebūs iespējama. Tās partijas, kuras ir ievēlētas Saeimā, saņem valsts finansējumu, bet reģionālās partijas, tostarp GKR, šādu finansējumu nesaņem. Līdz ar to tās automātiski esot nolemtas startēt "otrajā līgā". Šī ir diskriminējoša likuma norma, uzskata GKR līderis.

Šodien GKR kongresā tika nolemts grozīt partijas statūtus no 21 uz 15 samazinot partijas valdes locekļu skaitu. Tas esot nepieciešams, lai operatīvāk un efektīvāk pieņemtu valdes lēmumus, skaidroja Ameriks.

Partijas jaunajā valdē tika ievēlēti Rīgas domes deputāti - Juris Radzēvičs, Oļegs Burovs, Dainis Turlais, Ainars Baštiks, Jakovs Rafalsons, kā arī Rudīte Leitena, Mareks Gailītis, Ausma Cimdiņa, Natālija Ābola, Diāna Novicka, Pjotrs Harlamovs, Agris Ameriks, Aina Krūkle un Romāns Alijevs.

Partijas biedri arī ievēlēja Revīzijas komisiju piecu cilvēku sastāvā.

LETA jau ziņoja, ka startējot atsevišķi no "Saskaņas" ilggadīgi pie varas Rīgā bijusī GKR Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ieguva piecus deputāta mandātus un ir palikusi opozīcijā.

Rīgas domes deputāts Baštiks ir vienīgais opozīcijas deputāts, kurš ir ievēlēts kādā amatā. Viņš ir Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadītāja vietnieks.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu