Zināms, kad varētu atsākties "airBaltic" lidojumi maršrutā Rīga-Liepāja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga".
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" lidojumus maršrutā Rīga-Liepāja neplāno atsākt agrāk kā 2021.gada marta nogalē, aģentūrai LETA pauda lidsabiedrības pārstāve Alise Briede. 

Mainīgo ceļošanas ierobežojumu dēļ, kas būtiski ietekmējuši pieprasījumu pēc lidojumiem, "airBaltic" lēmusi lidojumus uz Liepāju gaidāmajā ziemas sezonā pārtraukt. Lidojumus pašlaik plānots atjaunot 2021.gada marta nogalē.

Briede pauda, ka būtiska daļa no pasažieru īpatsvara uz Liepāju lidoja no citām valstīm, caur Rīgu. Pašlaik, kad arī no Rīgas "airBaltic" piedāvā mazāku lidojumu skaitu un savienojamību iespējas, tas ļoti tieši atsaucas uz pieprasījumu pēc lidojumiem uz Liepāju.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums Covid-19 pandēmijas ietekmē šogad pirmajā pusgadā samazinājās par 63,6% - līdz 78,713 miljoniem eiro, savukārt koncerna zaudējumi pieauga gandrīz septiņas reizes un veidoja 184,77 miljonus eiro. Savukārt "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu