"Tet" līdzīpašnieks "Telia" šobrīd nekomentē apsūdzību uzrādīšanu Jurim Gulbim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis piedalās preses konferencē, kurā informē par "Lattelecom" darbību pēc nosaukuma un zīmola maiņas uz "tet".
"Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis piedalās preses konferencē, kurā informē par "Lattelecom" darbību pēc nosaukuma un zīmola maiņas uz "tet". Foto: Edijs Pālens/LETA

Telekomunikācijas uzņēmuma "Tet" līdzīpašnieks "Telia Company" pagaidām nekomentē prokuratūras apsūdzību uzrādīšanu uzņēmuma vadītājam Jurim Gulbim, aģentūrai LETA pastāstīja "Telia Company" pārstāve Olga Šihmane.

Viņa uzsvēra, ka "Telia Company" "cieši seko situācijai", taču, ņemot vērā, ka izmeklēšana turpinās, šajā posmā "Telia Company" nevar sniegt papildu komentārus.

TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien vēstīja, ka prokuratūra ir uzrādījusi apsūdzības "Tet" valdes priekšsēdētājam Gulbim un vēl četrām personām par iespējamu līdzdalību krāpšanā digitālās televīzijas ieviešanā, uzņēmumam nodarītos zaudējumus lēšot 7 585 533 eiro apmērā. Savukārt neilgi pēc sižeta "Tet" izplatīja paziņojumu masu medijiem, kurā apstiprina, ka 2010. gadā uzsāktā kriminālprocesā šobrīd ir uzrādītas apsūdzības arī "Tet" valdes priekšsēdētājam un Juridiskās daļas direktoram.

Tiesībsargi uzskata, ka "Kempmayer" saistību pārņēmējs kompānija "Hannu Digital" ciparu televīzijas projektā tika iesaistīts mākslīgi un Gulbis izmantojis "Lattelecom" (tagad - "Tet") īpašnieku un padomes uzticību. Gulbis apsūdzībai nepiekrīt. Gulbis no amata nav atstādināts, bet uzņēmuma padome noalgojusi kriminālistikas ekspertus, kuriem līdz gada beigām jāpārbauda Gulbim un pārējiem darbiniekiem inkriminētie noziegumi.

"Tet" padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins informējis, ka padomei bijusi iespēja iepazīties ar apsūdzību. "Mēs neesam tiesneši un negribam šādu tiesneša lomu pildīt. Proti, lemt, vai tas, kas tur ir rakstīts, ir taisnība vai nav taisnība. Tā kā mēs zinām no līdzīgiem citiem gadījumiem, ka līdz tiesai un gala spriedumam ir pietiekoši ilgs laiks, bija skaidrs, ka tas lēmums jāpieņem ātrāk. Un tad mums bija diskusija, vai izvēlēties kādu auditoru vai juridisko iestādi, bet prevalēja viedoklis, ka mums bija vajadzīgi tieši kriminālistikas eksperti. Pasaulē ir virkne pazīstamu lielu kriminālistikas firmu, no kurām vienu mēs izvēlējāmies. Šā gada 1. decembrī mēs ceram uz rezultātiem," informējis Kokins.

Pēc Kokina vārdiem, ja ekspertu atzinums liecināšot par krimināliem nolūkiem, mērķiem un darbībām, "tad neapšaubāmi mūsu lēmums būs ļoti kategorisks un straujš", bet līdz tam padome Gulbi no amata neatstādinās.

Kā uzsvērts uzņēmuma paziņojumā, "Tet" "kapitāla daļu īpašnieki, padome un valde ārkārtīgi nopietni izturas pret izveidojušos situāciju un veic visas nepieciešamās darbības precīzai lietas apstākļu noskaidrošanai", tomēr "līdz pilnīgai visu lietas apstākļu noskaidrošanai abas uzņēmuma amatpersonas turpina pildīt savus darba un amatu pienākumus, kā arī saglabā padomes uzticību".

Vienlaikus prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka atzina, ka prokuratūrai noteikti nebūs saistošs kriminālistikas firmas atzinums par apsūdzību "Tet" valdes priekšsēdētājam Jurim Gulbim un vēl četrām personām. Nevienam no apsūdzētajiem drošības līdzekļi nav piemēroti.

Tāpat ziņots, ka "Tet" konsolidētais apgrozījums pērn bija 227,603 miljoni eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa saruka par 13,3% un bija 36,202 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij AS "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions"" "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu