Holivudas seksa kulta līderim piespriests 120 gadu cietumsods

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

ASV pašizaugsmes kursu aizsegā vairākus gadus darbojās seksa kults NXIVM, kura līderis Kīts Raniērs vervēja seksa verdzenes un lika izpildīt viņa seksuālās iegribas. Otrdien Raniēram par dažādiem smagiem noziegumiem piespriests 120 gadu cietumsods.

Raniērs pagājušogad tika atzīts par vainīgu izspiešanā, seksa kontrabandā, bērnu pornogrāfijas glabāšanā un citos noziegumos.

Prokurori norādīja, ka 60 gadus vecais Raniērs atlikušo mūžu pavadīs aiz restēm, atbildot par "neizmērāmo kaitējumu", kas nodarīts viņa izveidotā destruktīvā kulta locekļiem.

Papildus cietumsodam tiesa Raniēram piesprieda arī 1,75 miljonu dolāru lielu naudassodu.

Izmeklēšana pret NXIVM tika uzsākta 2017.gada pēc pētnieciska raksta avīzē "The New York Times".

Kults tika dibināts 1998.gadā Olbani, Ņujorkā. Grupa sevi raksturoja kā "kopienu, kas vadās pēc humāniem principiem, ļaujot cilvēkiem būt noteicējiem pašiem pār savu dzīvi". Kults darbojās ASV, Kanādā, Meksikā un Centrālamerikā.

Taču pašizaugsmes treniņu aizsegā organizācija patiesībā nodarbojās ar pavisam ko citu. Raniērs bija iedibinājis "verdzeņu un saimnieka" sistēmu, ar kuru kontrolēja kulta sieviešu dzimuma dalībnieces. Vairākām sievietēm dzimumorgānu rajonā tika iededzināti Raniēra iniciāļi, kā arī viņas tika filmētas dažādās kompromitējošās situācijās.

Kāda bijusī dalībniece Daniela liecinājusi, ka viņa tikusi "apstrādāta" vairākas nedēļas pirms 18.dzimšanas dienas, lai viņa ar Raniēru zaudētu nevainību. Daniela tiesā stāstīja, ka Raniērs esot apaugļojis gan viņu, gan viņas māsu, un pēc tam licis izdarīt abortus. Viņa un viena no viņas māsām, kura tolaik bija nepilngadīga, tikušas piespiestas stāties seksuālās attiecībās ar Raniēru, liecināja Daniela.

NXIVM dalībnieku vidū bija vairākas Holivudas aktrises, lielu uzņēmumu mantinieces un pat bijušā Meksikas prezidenta dēls. Daži no slavenākajiem seksa kulta dalībniekiem sniedza liecības tiesā.

Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti Raniēru 2018.gadā aizturēja Meksikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu