"Tas ir diezgan "sālīti" par šādu puisi." NBA apskatnieki par Dāvja Bertāna gaidāmo līgumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Lerijs Hjūzs un apskatnieks Mets Moderano podkāstā "Bleav in Wizards" apsprieda Vašingtonas kluba un Dāvja Bertāna iespējamo sadarbību arī turpmāk.

Hjūzs, kurš šīs tūkstošgades sākumā pārstāvēja tieši Vašingtonas "Wizards" sarunā Moderano atklāja savas domas par iespējamo Dāvja Bertāna līguma pagarināšanu ar "Wizards".

Moderano norādīja, ka viņa amata brāļi portālā "The Athletic" ir aprēķinājuši Bertāna potenciālo darījumu ar "Wizards", kas varētu būt četras sezonas garš un aptuveni 60-70 miljonu ASV dolāru vērtībā.

"Tas ir diezgan "sālīti" par šādu puisi, kurš, visticamāk, nāks no soliņa," sacīja Moderano, vaicājot kolēģim par algas līmeņa punktu, pie kura "Wizards" vajadzētu pārdomāt lēmumu par Bertāna parakstīšanu.

Hjūzs gan uzskata, ka mūsdienās basketbolisti lielās naudas summas saņem ne tikai par sniegumu laukumā, bet arī par uzvedību ģērbtuvēs, atbalstu komandas biedriem, kā arī darbu pilsētas labā. Tomēr bijušais basketbolists uzskata, ka Bertāna līguma prasībām ir pamats.

"Viņš ir puisis, ko organizācija vēlas paturēt. Arī puiši, kuri viņam ir apkārt labāk izvēlēsies spēlēt kopā ar Dāvi, nevis pret viņu. Tam visam ir sava cena. Ja runājam par četru gadu līgumiem - tu izspied maksimālo vērtību no pirmajiem diviem un tad skaties, vai kādam citam neparādās nepieciešamība pēc konkrētā spēlētāja viņa līguma trešajā sezonā," sacīja Hjūzs, norādot, ka galu galā tas joprojām ir biznesa lēmums.

Moderano gan norādīja, ka viņu vairāk satraucot nevis potenciālā līguma summa, bet gan termiņš, jo viņš neuzskata, ka svarīgās situācijās Bertānu un Hačimuru, kurš ir "Wizards" perspektīvākais nākotnes spēlētājs, ir iespējams laukumā laist kopā.

"Varbūt Rui [Hačimura] kļūs labāks aizsardzībā, bet ir sarežģīti domāt pozitīvi par šiem puišiem kopā ar Volu un Bīlu, kuri arī nav augstākā kalibra aizsardzības spēlētāji," "Wizards" potenciālās aizsardzības likstas izcēla Moderano.

Hjūzs gan norādīja, ka komandai nevajadzētu atļaut citai vienībai "ienākt viņu pagalmā" un piedāvāt vērtīgam spēlētājam godīgu un atbilstošu darījumu, nepielīdzinot to no savas puses.

Bertāns aizvadītajā sezonā vidēji mačā izcēlās ar 15,4 un 4,6 atlēkušajām bumbām.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu