Brieža pāridarītājs Usiks pret biedējošo Čizoru - ekspertu domas par vienu no gada lielākajām boksa cīņām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks un Dereks Čizora
Oleksandrs Usiks un Dereks Čizora Foto: Reuters, AFP/ Scanpix/ Apollo kolāža

Jau 31. oktobrī norisināsies viena no gada gaidītākajām boksa cīņām. Ukrainis Oleksandrs Usiks aizvadīs karjeras otro cīņu smagajā svarā, tiekoties ar britu Dereku Čizoru. Bet, kādas prognozes par gaidāmo dueli ir boksa ekspertiem?

Karls Forčs 

Bijušais Lielbritānijas bokseris un tagadējais boksa komentētājs Karls Forčs uzskata, ka cīņu vajadzētu uzvarēt Usikam.

"Grūti izvērtēt, kā Usiks izskatās smagsvaros, jo viņš tur ir pavisam neilgi. Bet tik labu pirmā smagā svara cīkstoni ir grūti norakstīt pret jebkuru cīkstoni šajā divīzijā. Mums ir jāzina, kā Usiks izskatīsies, kad uz viņu spiedienu izdarīs kārtīgs smagsvars ar fiziskajiem parametriem un spēku," izteicies Forčs.

Tāpat bijušais bokseris uzskata, ka Čizora tomēr nav pašas augstākās klases bokseris: "Čizora ir zaudējis Puļevam, Fjūrijam, Vaitam, Hejam un Vitālijam Kļičko. Es negribu izrādīt necieņu, bet viņš nav vienā kategorijā ar lielajiem zēniem. Viņš nav pierādījis, ka var sacensties augstākajā līmenī. Usikam viņu ir jāuzveic un to jāizdara ar stilu."

Spensers Olivers

Forča kolēģis un cits bijušais bokseris, Spensers Olivers gan saskata Čizoras ceļu uz uzvaru, tomēr arī uzskata, ka pie panākuma vajadzētu tikt ukrainim.

Olivers norāda, ka Usikam ir meistarība un viņš ir viens no labākajiem bokseriem visā pasaulē, tomēr skaļākos panākumus ukrainis sasniedza tieši pirmajā smagā svara kategorijā, savukārt šajā divīzijā viņš ir ticis pie viduvējas uzvaras pret Čezu Viterspūnu.

"Ja viņš trāpīs kādu no šiem smagajiem sitieniem, Dereks momentāli izpelnīsies Oleksandra cieņu. Bet, ja Dereks atļaus viņam atrast jebkāda veida ritmu, tas nebeigsies labi. Dereka labākā iespēja ir ieturēt tuvu distanci un izdarīt smagus sitienus jau no sākuma. Bet, vai ar to pietiks, lai uzveiktu puisi ar neticamām prasmēm un boksa IQ? Nedomāju. Visticamāk, Usiks uzvarēs pēc punktiem, pie tam - ar lielu starpību," prognozē Olivers.

Džonijs Nelsons

Nelsons, kuram joprojām pieder rekords par visilgāk pavadīto laiku pirmā smagā svara čempiona statusā, arī uzskata, ka Čizora šajā duelī nebūs favorīts. Viņš uzskata, ka šī cīņa Usikam vairāk būs kā tests smagajā svarā.

"Ja skatāmies uz Oleksandra tehniku un prasmēm, viņam tās, iespējams, ir vislabākās visā smagā svara divīzijā. Bet mēs vēl neesam redzējuši viņa spēju tikt galā ar lieliem pretiniekiem un spēcīgiem sitieniem," saka Nelsons.

Bijušais čempions paredz, ka Usiks pretinieku nokausēs un ar tehnisko nokautu izcīnīs uzvaru vēlākajos raundos. Savukārt Čizoras labākā iespēja esot ievilināt Usiku smagu sitienu apmaiņā, nogriežot ringu.

"Bet es domāju, ka Usiks vinnēs. Viņš Dereku noboksēs un izpelnīsies to, ka tiesnesis pārtrauc cīņu kādā no vēlākajiem raundiem," prognozē Nelsons.

Tonijs Beljū

Vīrs, kurš savas karjeras noslēdzošajā cīņā piedzīvoja zaudējumu tieši pret Usiku, savā prognozē nav tik viennozīmīgs kā iepriekš minētie kungi.

"Oleksandrs tiksies ar vīru, kurš allaž ir bijis smagsvars. Dereks ir liels un spēcīgs puika. Viena lieta, ko nekad nevar norakstīt ir spēcīgs sitiens, un tas Derkam ir. Ja tas āķis trāpīs, viņam ir iespēja. Jā, uz papīra tā ir neiespējamā misija, bet, ja kāds var to paveikt, tad tas ir Dereks Čizora," apgalvo Beljū.

Deivs Alens

Smagā svara bokseris, kurš ir bijis arī Usika sparingu partneris uzskata, ka abiem atlētiem gaidāmajā cīņā ir izredzes.

"Sparings ar Usiku nebija pati jautrākā manas dzīves pieredze. Viņš ir citā līmenī. Oleksandra boksa prasmes ir citā pasaulē, bet, ja Dereks viņam trāpa, viss pavisam ātri var izlīdzināties. Tāpēc esmu ieinteresēts šajā cīņā. Bet Usiks, visticamāk, ir labākais bokseris, ar ko savas karjeras laikā esmu dalījis ringu."

Vairums ekspertu paredz, ka Usikam šī būs pietiekami vienkārša uzvara, bet Čizoram pavisam noteikti ir sitiena spēks, lai agrākajos raundos sodītu kādu ukraiņa misēkli. Ļoti iespējams, ka uzvara pār 36 gadus veco britu Usikam pavērtu ceļu uz cīņām ar smagsvaru divīzijas pašiem skaļākajiem uzvārdiem.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu