VIDEO Balvus turpina terorizēt spoks. Policija ārpus darba laika "medī" ērmīgo noziedznieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spoks. Ilustratīvs attēls.
Spoks. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Oktobra nogalē Balvu iedzīvotājus un policistus pārsteidzis kāds vandalis "gluži ne no šīs pasaules" - cilvēkus regulāri biedējis un satiksmi traucējis kāds spoks, aiz kura maskas slēpušies kādi nebēdņi. Balvu novada pašvaldības policisti pat ārpus darba laika uzņēmās misiju "nomedīt" spoku līdz Halovīnam. Vai spoku izdevās notvert, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Viesojoties Balvos atkārtoti Halovīna priekšvakarā, Balvu galvenā kārtībsardze Rita Kravale informēja, ka "spoks" nav notverts, bet tas esot rimies.

"Turpinām meklējumus pastāvīgi, diemžēl neveiksmīgi. Spoks vairs nav redzēts, bet mēs nezaudējam modrību, joprojām ceram viņu notvert.

Lai mūsu metodes paliek kā noslēpums. Mēs strādājam. Šīs izdarības nav atbalstāmas, turklāt, ja cilvēki baidās iziet ielās, bet mēs strādājam. Cilvēki var justies droši," raidījumam stāsta Kravale.

"Bez Tabu" Balvos nejauši sastapa iedzīvotāju Aivaru, kurš gan pauda, ka, pretēji policistiem arī pēc tam, kad žurnālisti par "spoku" ziņoja pirmoreiz, esot redzējis nebēdni.

"Uz Brīvības ielas pie veikala "lakstīja" virsū. Lēca uz "kapotiem", tāds ar palagu apsedzies.

Pazīt, kas tas tāds, nevarēja. Braucot ar velosipēdu redzēju. Arī maniem draugiem lēca virsū uz mašīnas. Mēģināja viņu noķert, bet nevarēja noķert. Jaunieši ātri aizskrēja prom. Pēdējoreiz bija manīti pirms piecām, sešām dienām. Ja es viņus noķertu, iedotu pa seju un izsauktu policiju!" stāsta iedzīvotājs.

"Bez Tabu" uzrunāja Arti Velšu, bijušo Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieku, ģenerāli, kurš pēc 26 gadus ilgā dienesta likumsargu rindās turpina apmācīt jaunos topošos policistus VP koledžā.

Viņš uzsvēra, ka gados jaunākas personas īpaši izceļas likumpārkāpēju vidū – neapzinās savas rīcības sekos, ko varētu attiecināt arī uz "spokošanos" Balvos. Tāpat pētījumos pierādījies, ka jauniešus, jo īpaši nepilngadīgas personas, uz pārkāpumiem skubina bara instinkts, vēlme pašapliecināties, norādīja Velšs.

Velšs arī uzsvēra, ka agri vai vēlu likumpārkāpēji tiek notverti.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu