Politiķi dalījušies ar viltus "Twitter" ierakstu, kurā Viņķele draud kādu nošaut (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/"Apollo" kolāža

Kopš piektdienas, 30. oktobra, vakara plaša ažiotāža ir sacelta ap Veselības ministri Ilzi Viņķeli, kura saņēmusi nāves draudus no kāda jaunekļa. Nu sociālajos tīklos izplatās ieraksts, kur Viņķele pati izsakot nāves draudus, ar to pat bija dalījušies politiķi.

Vērīgākie sociālo tīklu lietotāji sestdien, 31. oktobrī, ap pulksten 10 ievēroja, ka mikroblogošanas vietnē "Twitter" izplatījies ekrānuzņēmums ar it kā tvītu, kur Veselības ministre sola nogalināt kādu personu: "To @BlackHalt vajag nošaut!"

Ar ierakstu bija dalījušies politiķi Aldis Gobzems un Jūlija Stepaņenko un pēc tam ierakstus dzēsuši.

Portāls "BreakingLV" pārbaudījuši ieraksta patiesumu "Twitter" un servisā "Politwoops", noliedzot, ka ierakstu būtu rakstījusi pati ministre.

Sociālā tīkla lietotāju viedokļi par "Photoshop" meistardarbu un lietas nopietnību dalās. Citi uzskata, ka "šis ir darbs Valsts policijai", citi nesaprot, "kas par brēku?".

Covid-19 krīze izrādījusies pateicīga augsne visāda veida viltus ziņu izplatītājiem. Policija norāda, ka publicētā informācija nekur nepazūd un tās dēļ var nākties atbildēt likumā noteiktajā kārtībā.

Policija aicina iedzīvotājus neizplatīt un nedalīties ar nepārbaudītu saturu, rūpīgi un kritiski izvērtēt, kāda informācija tiek publiskota un patērēta.

Tāpat likumsargi aicina cilvēkus rūpīgi izvērtēt un pārdomāt saturu un vēstījums, ko viņi pauž sociālajos tīklos – pat ja patiesais nodoms nav bijis ļauns, draudu izteikšana nodarīt kaitējumu citas personas veselībai un dzīvībai ir krimināli sodāma rīcība.

Policija vērš uzmanību, ka šādas darbības nav pieņemamas un nepaliek nepamanītas – Valsts policija reaģē uz notikumiem, kas izdarīti ne tikai reālajā dzīvē, bet arī sociālajos tīklos. Un policijas rīcībā ir metodes, kā operatīvi risināt šādas situācijas interneta vidē, kā arī noskaidrot anonīmu personu identitāti un atrašanās vietu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu