Septiņi vienkārši padomi, kā ietaupīt ģimenes budžetu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Jūs nopelnāt naudu, netērējat daudz, neveicat globālus pirkumus, bet ģimenes budžets vēl joprojām sarūk pārāk ātri? Varbūt ir vērts ievērot vienkāršus noteikumus, kā ietaupīt ģimenes budžeta līdzekļus, vēsta portāls "Tochka".

Reģistrē ienākumus un izdevumus

Jau ilgu laiku neviens nelieto "Mājas grāmatu", kurā pierakstīt savus tēriņus. Galu galā, pēc pierakstiem, var saprast, kur varēja netērēties un kas pavisam nebija vajadzīgs. Ja jums ir slinkums rakstīt piezīmju grāmatiņā - izmantojiet "Excel" izklājlapu vai ģimenes budžeta programmas. 

"5 aplokšņu metode"

Vecā labā metode, kā nopelnīto naudu ietaupīt ir ievietot to dažādās aploksnēs atkarībā no mērķa. Piemēram, ielieciet savus uzkrājumus vienā aploksnē, otrajā - ikdienas tēriņiem, trešajā - līdzekļi komunālo pakalpojumu apmaksai, ceturtais un piektajā - citi uzkrājumi (iepirkšanās vai atpūtas nolūkos).

"Metode 50-30-20"

Tiek uzskatīts, ka 50% līdzekļu ir pamata izdevumi (apģērbs, pārtika, samaksa par pakalpojumiem, zāles), 30% ir emocionālās izmaksas (brīvdienas, izklaide, grāmatas, kursi, koncerti), bet 20% ir ietaupījumi.

Banka

Naudu var ietaupīt arī caur banku. Piemēram, no katras jūsu algas atskaitīt noteiktu summu uz atsevišķu kontu ar procentiem. Šo naudu nevar viegli izņemt un tāpēc arī iztērēt.

Sekojiet līdzi akcijām un izpārdošanām

Ir ļoti viegli ietaupīt pat uz pirkumiem. Pērciet tikai to, ko ierkastījāt iepirkumu sarakstā. Skatieties, vai šie produkti / preces ir izpārdošanā. Salīdziniet cenas veikalos. Izvēlieties vairākas vietas, kur iepirkties.

Iepērcieties tiešsaistē

Bieži vien bezsaistes izmaksas var atšķirties no tiešsaistes izmaksām. Galu galā jūs varat izvēlēties smaržas veikalā, taču pasūtīt tās internetā. Tas pats attiecas uz sadzīves ķīmiju un personīgās higiēnas līdzekļiem.

Gatavojiet mājās

Ja jūs neiegādājaties gatavus ēdienus un pusfabrikātus un neapmeklējat kafejnīcas un restorānus, bet gatavojat mājās, jūs varat iztērēt mazāk naudas šim ģimenes budžeta galvenajam postenim. Protams, neviens neaicina pilnībā atteikties no gardām kafijām vai kruasāniem, tikai dariet to retāk. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu