Pūcem Mičerevska pārmetumus grūti komentēt, jo tie neesot līdz galam saprotami (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska, kurš paziņojis par izstāšanos no partijas "Latvijas attīstībai" (LA), pārmetumus ir grūti komentēt, jo tie nav līdz galam saprotami, aģentūrai LETA pauda LA līderis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

Vaicāts par Mičerevska pārmetumiem par ietekmes tirgošanu "viena cilvēka" interesēs, Pūce pauda, ka viņam ir ļoti grūti komentēt viedokli, ko Rīgas domes deputāts "ir iefilmējis" savā izplatītajā "YouTube" video.

LA priekšsēdētājam esot grūti komentēt, ko līdzšinējais partijas biedrs ir saskatījis, "kam, ko un kāpēc" tirgo, kā arī Pūcem neesot līdz galam skaidrs, ko ar to Mičerevskis grib teikt. Vaicāts, vai cilvēks, par kuru Rīgas domes deputāts runā, varētu būtu publiski bieži piesauktais LA valdes loceklis Edgars Jaunups, LA līderis vaicāja, kāds Jaunupam būtu labums no atbalsta tvītiem Viņķelei.

Vaicāts par Mičerevska norādījumiem par Covid-19 krīzi un "Attīstībai/Par!" (AP) nostāju attiecībā uz ārkārtējās situācijas izsludināšanu, Pūce atbildēja, ka Jaunups iekšējās partijas sarunās esot tieši bijis par stingrākiem nosacījumiem un drīzāk atbalstījis ārkārtējās situācijas noteikšanu.

Tāpat Pūce neizprotot, kā partijas rīcība būtu ietekmējusi cilvēku dzīvības. Viņš akcentēja, ka ar "visu pārliecību" var paust, ka vienā no pēdējām nozīmīgajām sanāksmēm "Attīstībai/Par!" galīgi neesot bijusi tā, kas īpaši iestātos pret ārkārtējās situācijas izsludināšanu un to, ka jāievēro stingrāki nosacījumi. Politiķis pauda, ka, Mičerevskim nepiedaloties partijas darbā, līdzšinējais biedrs izdomājot argumentus, lai maskētu savu kūtrumu.

LA vadītājs norādīja, ka Mičerevskis diemžēl jau vairākus mēnešus esot atsvešinājies no partijas darba, iepriekš, esot valdes locekļa amatā, vairākus mēnešus faktiski nepiedalījies valdes darbā un minimāli piedalījies priekšvēlēšanu kampaņā.

Pūce neesot no Mičerevska iepriekš saņēmis pārmetumus par partijas vadību un prioritātēm. Tāpat arī esot pagrūti komunicēt ar Rīgas domes deputātu, jo viņš minimāli sazinoties ar cilvēkiem no AP.

LA vadītājs norādīja, ka vēl nav saņemts Mičerevska iesniegums par izstāšanos no partijas. Pūci viņa izstāšanās no partijas apbēdinot personiski, jo Mičerevskis bijis biedrs kopš 2015.gada un no partijas puses viņš esot atbalstīts, tajā skaitā realizējot viņa politiskās ambīcijas. Vēlēšanās viņam piešķirta zīmīga pēdējā vieta sarakstā, par ko daudzi sacenšas, tāpat viņš esot atbalstīts priekšvēlēšanu kampaņās.

Tāpēc LA vadītājam emocionāli esot skumji, ka Rīgas domes deputāts nav novērtējis to, ko partija viņam devusi, reizē Pūce pauda, ka šīm emocijām tikšot pāri.

Savukārt partijas vietnes "Twitter" konta ierakstā pausta nožēla, ka "jau labu laiku Māris Mičerevskis bija attālinājies no partijas dzīves un aktivitātēm, kā partijas valdes loceklis neapmeklēja aktīvi valdes sēdes un neizteica nevienas iniciatīvas partijas attīstībai".

Partijas paziņojumā pausts, ka izskatoties, ka Mičerevskis dzīvojis paralēlajā realitāte. "Mēs vēlam Mārim veiksmi darbā Rīgas domē," reizē piebilst partijas pārstāvji.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāts Mičerevskis nolēmis izstāties no LA, jo viņam neesot pieņemama partijas līderu aizkulišu tirgošanās, aizstāvot "neveiksmīgi strādājošu ministri" - Viņķeli.

Mičerevskis sociālajos tīklos publicējis savu video uzrunu, kurā skaidro šī soļa iemeslus. Viņš izteicies, ka, stājoties partijā, neesot lolojis ilūzijas par to, ka politika ir godīga, taču neesot gaidījis, ka "būs tik liela savu interešu lobēšana un stādīšana augstāk pa valsts un tautas interesēm".

"Šodien redzot, ka krīzes laikā LA valdes locekļi un ietekmīgākie cilvēki nāk klajā ar viena cilvēka rakstītu paziņojumu, lai aizstāvētu neveiksmīgi strādājošu ministri, pretī ietirgojot papildus ietekmi šim vienam cilvēkam, esmu pieņēmis lēmumu, ka nevaru vairs būt šādas organizācijas biedrs," paziņojis Mičerevskis.

Viņam neesot pieņemams, ka Covid-19 krīzes laikā politiskās spēles un biznesa intereses "ir pāri cilvēku dzīvībām". Viņaprāt, LA ir godīgi un dedzīgi cilvēki, kuri tiekot izmantoti kā izkārtne partijas interešu lobēšanai.

Mičerevskis norādīja, ka, izstājoties no partijas, viņš turpinās strādāt kā Rīgas domes deputāts un arī turpmāk atbalstīs Rīgas mēru Mārtiņu Staķi (APP), kuram politiķis uzticoties.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu