Timmas un Bertāna pārstāvētā "Himki" cieš kārtējo zaudējumu Eirolīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Timma (ar bumbu)
Jānis Timma (ar bumbu) Foto: bckhimki.com

Latvijas basketbolisti Jānis Timma un Dairis Bertāns piektdien guva attiecīgi astoņus un sešus punktus ULEB Eirolīgas septītās kārtas spēlē, viņu pārstāvētajai Maskavas apgabala "Himki" komandai.

Maskavieši viesos ar rezultātu 71:83 (20:23, 15:19, 20:13, 16:18) piekāpās Stambulas "Fenerbahce Beko" komandai.

Timma laukumā pavadīja 32 minūtes un 46 sekundes, grozā raidot vienu no trim divpunktu metieniem un divus no septiņiem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas bumbas, pieļāva vienu kļūdu, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Bertāns spēlēja 17 minūtes un 16 sekundes, realizējot divus no pieciem "trejačiem". Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu un tika pie četrām piezīmēm, efektivitātes koeficientā paliekot uz nulles.

Viesiem ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Džordans Mikijs, 12 punkti bija Jūnasam Jerebko, 11 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Gregam Monro, bet desmit punkti un deviņas rezultatīvas piespēles - Aleksejam Švedam.

Pretiniekiem pa 16 punktiem guva Dišons Pjērs un Džerels Edijs, bet 11 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Lorenso Braunam.

Traumas dēļ priekšlaicīgi spēle noslēdzās Nando de Kolo, kurš mājinieku rindās laukumā bija vien nepilnas trīs minūtes.

"Himki" ar vienu uzvaru septiņās spēlēs turnīra tabulā ieņem pēdējo vietu starp 18 komandām. 

Jau ziņots, ka Rolands Šmits ceturtdien guva 13 punktus, palīdzot "Barcelona" viesos ar 103:67 uzvarēt Berlīnes "Alba".

Tikmēr Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" savā laukumā ar 86:88  piekāpās Vilērbānas ASVEL, kuras rindās bija arī Rihards Lomažs. Kurucs palika bez punktiem, bet Lomažs guva divus. 

Citviet Stambulas "Anadolu Efes" mājās ar 91:89 uzvarēja Telavivas "Maccabi Playtika", savukārt Sanktpēterburgas "Zeņit" mājās ar 66:75 piekāpās Pirejas "Olympiakos".

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu