"Iekliedzos un viņš izspļāva suni!" Rīgā agresīvs suns līdz nāvei saplosa savu sugas brāli (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Rīdziniece Žanna līdz pat 9. oktobra rītam bija uzticamā drauga un ģimenes mīluļa Rafika saimniece. Tieši šajā dienā kārtējā pastaiga ar nelielā auguma Jorkšīras terjeru jau pie pašas mājas beidzas traģiski, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Un šī ir tā vieta, līdz kurai tikām. Un pēkšņi redzu suņa galvu. Amerikāņu akitas šķirnes tēviņu. Tas notika ļoti ātri, es biju ļoti pārsteigta, ka suns ir tik tālu no savas saimnieces. Tajā pašā brīdī manu suni saķēra. Strauji pacēla gaisā. Strauji [zobos] raustīja suni. Piecus kilogramus smago jorku. Tā, ka pat nospruka kaklasiksna. Es uzreiz iekliedzos baisā balsī. Viņš uzreiz izspļāva suni," stāstīja Žanna.

Žanna uzreiz piesteidzās pie sava mīluļa, kuru tobrīd jau ieskāva asiņu peļķe. Rafiku steigšus nogādāja veterinārajā klīnikā.

Sieviete stāsta, ka sunim bija lauztas ribas, pārrauta diafragma un iekšējie orgāni. "Daļēji pat izkritušas zarnas. Tas viss, protams, ir briesmīgi. Es, protams, lūdzu par jebkuru samaksu sniegt iespējamo palīdzību, jo tas man bija ļoti dārgs ģimenes loceklis."

Veterinārārsti centās, taču gūtās traumas izrādījās pārāk smagas. Deviņus gadus vecais Rafiks nomira uz operācijas galda. Žanna ir nikna uz vainīgā suņa saimnieci, kura gan neuzskata, ka viņas suns esot bīstams.

"Esmu šokēta un nemaz negaidīju, ka suns var izrādīt tādu agresiju. Proti, es neuzskatu, ka tas bija nelaimes gadījums, kā to cenšas pavērst. Ka tā bija neveiksmīga apstākļu sakritība, nelaimes gadījums. Pilsētā, guļamrajonā, kur dzīvo daudz cilvēku, ir blīva apdzīvotība, nekas tāds nedrīkstētu notikt. Suņa vietā varēja būt mazs bērns, kas uz brīdi pieliecies. Suns mums nepieskrēja klāt apostīt, paskatīties. Suns vienkārši izskrēja un saķēra, saprotiet. Un sāka nogalināt," turpināja bojāgājušā suņa saimniece.

No ārpuses krāšņās amerikāņu akitas esot grūti nepamanīt. Arī citi "Bez Tabu" sastaptie vietējie iedzīvotāji apliecina, ka redzējuši konkrēto dāmu ar trim suņiem.

"Mani suņi ir beiguši visas skolas. Man ir izstādes suņi. Ja viņiem būtu nenormāla psihe, tad viņi izstādes ringā visiem mestos virsū. Visi dokumenti man ir kārtībā, viss ir kārtībā! Tā vienkārši ir tāda netīkama… Saprotiet, sakrīt reizēm apstākļi – jūs no tā stūra gājāt, un mēs gājām. Tas arī viss," teica suņu saimniece.

Incidenta šķetināšanā iesaistīta gan policija, gan arī Pārtikas un veterinārais dienests, kas šobrīd jau veic vainīgā suņa uzvedības stāvokļa un bīstamības izvērtēšanas procedūru, kā arī suņu audzētājas rīcību.

Katra gadījuma izvērtēšana ilgst ap trim mēnešiem. No šogad aptuveni 40 saņemtajiem iesniegumiem par bīstamu Pārtikas un veterinārais dienests atzinis vienu suni.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu