Dumpis komentē kompāniju "Pfizer" un "BioNTech" Covid-19 vakcīnas izstrādes trešās fāzes rezultātus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis savu viedokli par Covid-19 vakcīnu izstrādes procesu.

Dumpis raksta, ka par uzvarētāju Covid-19 vakcīnu sacensībā varētu pasludināt to, kurš pirmais nopublicēs trešās fāzes pētījuma rezultātus par efektivitāti un drošību vai panāks vakcīnas reģistrāciju.

Tāpat infektologs pauda pozitīvismu par "Pfizer/BioNTech" paziņojumu, kuri pirmdien paziņoja, ka kopīgi izstrādātā vakcīna pret jauno koronavīrusu trešajā izmēģinājumu fāzē uzrādījusi 90% efektivitāti pret inficēšanos ar Covid-19.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka ASV farmācijas giganta "Pfizer" un Vācijas kompānijas "BioNTech" kopīgi izstrādātā vakcīna pret jauno koronavīrusu.

Saskaņā ar sākotnējiem rādītājiem, pacientiem aizsardzība pret inficēšanos parādījusies septiņas dienas pēc otrās no divām devām un 28 dienas pēc pirmās devas.

"Mūsu Covid-19 vakcīnas trešās fāzes izmēģinājumu pirmie rezultāti sniedz sākotnējās liecības par mūsu vakcīnas spēju novērst Covid-19," paziņoja "Pfizer" priekšsēdētājs un izpilddirektors Alberts Burla. "Mēs esam ievērojami tuvāk tam, lai sniegtu cilvēkiem visā pasaulē nepieciešamo izrāvienu un un palīdzētu izbeigt šo veselības krīzi."

"Šī ir lieliska diena cilvēcei un zinātnei," paziņoja uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" pārstāvji. 

Vakcīna izmēģināta uz 43 500 cilvēkiem no sešām valstīm. 

Vakcīna šobrīd tiek uzskatīta par labāko veidu, kā izbeigt Covid-19 inficēšanos un ierobežojumus, atgriežot cilvēku dzīvi "vecajās sliedēs". 

Šobrīd notiek arī citi eksperimenti ar vakcīnām, taču šis ir pirmais gadījums, kas uzrādījis rezultātus. 

Vadoties pēc piegāžu aplēsēm, kompānijas paziņoja, ka prognozē piegādāt 50 miljonus devu šogad un līdz 1,3 miljardiem devu nākamgad.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu