Latvijā bērns pēc deviņu magnētu norīšanas cīnās par dzīvību (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Bērnu slimnīcā tiek operēts bērns, kas ir apēdis deviņus magnētus un guvis nopietnus zarnu bojājumus. Ārsti aicina vecākus pievērst pastiprinātu uzmanību tam, lai bērniem nebūtu pieejami magnēti, sīkas bumbiņas, baterijas un citi sadzīves priekšmeti, ko bērns var norīt.

"Mums, pieaugušajiem, reizēm ir grūti saprast, cik liela ir bērna interese izpētīt pasauli un pagaršot visu, kas ir redzams un pieejams. Bērna zarnu trakts ar daudz ko var tikt galā, bet tādi priekšmeti kā magnēti, baterijas un citi, var izrādīties pat nāvējoši.

Šodien mēs cenšamies palīdzēt bērnam, kas ir guvis nopietnus zarnu trakta bojājumus, jo apēstie magnēti zarnās ir savstarpēji spēcīgi salipuši. Šajās vietās zarnās rodas asinsrites traucējumi, to audi aiziet bojā un veidojas caurumi.

Tā ir ļoti bīstama situācija, kas prasa sarežģītas operācijas, garu atveseļošanos un tam var būt pat neatgriezeniskas sekas," stāsta BKUS Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Arta Bārzdiņa.

Bērnu slimnīcas ārsti atgādina, ka SVEŠU BĒRNU NAV, un aicina visu sabiedrību būt vērīgiem, kad esat kopā ar bērnu: gādāt par drošu vidi rotaļām un bērna attīstībai, kā arī pārliecināties, ka visi priekšmeti, ar kuriem bērns rotaļājas, ir atbilstoši viņa vecumam, tie nav indīgi vai citādi kaitīgi, un tie ir pietiekami lieli, lai tos nevarētu norīt.

Situācijās, kad negadījums jau ir noticis, ir ļoti svarīgi pēc iespējas ātrāk bērnam sniegt palīdzību. Informāciju par to, kā rīkoties traumu gadījumā un kā pasargāt bērnu, var iegūt Bērnu slimnīcas mājaslapā: https://www.bkus.lv/lv/content/ka-rikoties-traumu-gadijuma

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu