Kazakevičs: Pozicionālos uzbrukumos varējām nospēlēt labāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase trešdien pārbaudes spēlē pret Sanmarīno nenospēlēja ideālu maču, pēc 3:0 uzvaras preses konferencē atzina valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Šī ir pirmā uzvara jaunajam galvenajam trenerim Dainim Kazakevičam, kura vadībā komandai līdz šim bija četri neizšķirti un viens zaudējums.

"Mums, protams, bija būtiski caur šo pārbaudes spēli risināt vairākus uzdevumus. Viens no tiem - gūt beidzot uzvaru. Tas arī izdevās. Ceru, ka šī spēle neprasīs atsevišķu spēlētāju traumas. Ceru, ka visi spēlētāji būs gatavi spēlei pret Fēru salām," pēc spēles treneris komentēja maču.

FIFA pasaules rangā Sanmarīno ir pēdējā, ieņemot 210. vietu, kamēr Latvija ir 142. pozīcijā.

"Skaidrs, ka ne viss šajā spēlē izcili izdevās. Taču spiediens no negūtajiem vārtiem, uzvaru trūkuma, spēlēšana pret FIFA ranga pēdējo pozīciju arī bija jūtams. Pozicionālu uzbrukumu veidošana mums ne vienmēr labi padodas. Pozitīvi, ka bijām organizēti cīņā par otrajām bumbām. Bet pozicionālos uzbrukumos varējām nospēlēt labāk," teica Kazakevičs.

Vai tāds bija treneru norādījums uzbrucējam Robertam Uldriķim doties pēc bumbas laukuma dziļumā? Kazakevičs atbildēja noliedzoši. "Robertam nebija tāda uzstādījuma. Viņš intuitīvi devās dziļumā pēc bumbām, kas nebija labi - tas sarežģīja mūsu iespējas spēlēt starp centrālajām līnijām. Norādījumi bija tādi, ka situācijās, kad Jānis Ikaunieks bija uzbrucēja pozīcijā un atmeta bumbas atpakaļ, tad Roberts drīkstēja iet zemāk."

Tāpat treneris atbildēja, vai šoreiz nebija doma spēlēt ar vienu balsta pussargu? "Mēs šajā mačā gatavojāmies spēlei arī ar Fēru salām. Ņemot vērā, ka Artūrs Zjuzins nevar spēlēt pret Fēru salām, mēs gribējām paskatīties, kā izskatītos balsta pussargu duets Krišs Kārkliņš un Aleksejs Saveļjevs. Variants spēlēšanai ar vienu balsta pussargu, ir dienas kārtībā, bet tas atkarīgs arī no tā, vai malējie pussargi uzbrukuma stadijā iet uz vidu, vai paliek ārmalā."

Treneris atklāja, ka spēles gaitā viena no izdarītajām maiņām bija neplānota, un tā ietekmēja iepriekš plānoto Raimonda Kroļļa došanos laukumā. "Mārcis Ošs sajuta diskomfortu celī, un viņš palūdza maiņu, tāpēc spēles gaitā bija viena neplānota maiņa."

Nākamās divas spēles Latvijas izlasei paredzētas UEFA Nāciju līgā - sestdien plkst. 19.00 savā laukumā pret Fēru salām un otrdien, 17. novembrī, plkst. 21.00 izbraukumā pret Andoru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu