Plastiskās ķirurģijas šova transpersona Madara atklāti par savu skaudro dzīvesstāstu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

TV3 šova "Operācija: Jauna dzīve" dalībniece Madara, kura piedzima kā Māris, atklāj savu dzīves stāstu. 

Madara piedzima kā zēns un tika nosaukta par Māri. Jau pusaudža gados puisis saprata, ka nejūtas īsti savā ādā: "Tanī laikā jau bija šī dzimuma disforija, kuru es tā kā neapzinājos."

Mamma bērnībā nenojauta, kāpēc dēls atšķiras no citiem zēniem. Uzzinot, ka faktiski audzinājusi meitu, pieņēma un atbalstīja Madaru. "Ļoti noslēgts bērns. Nekur nepiedalījās. Vienmēr gāja pa saviem ceļiem - vienpatnis, vientulis, viņu nepieņēma bērni," atminas Madaras mamma Dzintra.

22 gadu vecumā Madara, toreiz vēl dzīvodama kā Māris, apņēma sievu. Pirms gada Madara saprata, ka vairs nevar izlikties: "Manas dzīves lielākā vēlme bija bērni. Tos es dabūju, tie man tagad ir - veseli trīs. Principā, savu dzīvi es esmu piepildījis jau ar to vismaz. Es uzzināju, ka sieva mani krāpj, un tas principā paātrināja lēmumu tam, ka es nevis mocīšos dzīvē turpmāk, bet es centīšos dzīvot."

"To visu es principā atklāju tikai pagājušogad, ejot pie psihologa, runājot par bērnību, par sajūtām, un es tiku pie šīm atmiņām, tad es principā sāku visas šīs izmaiņas darīt," klāsta Madara.

"Ja šo disforiju nemēģina samazināt, tad iestājas diezgan smaga depresija," saka Madara.

Vairāk par Madaras ceļu uz dzimuma maiņu - uzzini video!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu