Sēņotājs Čehijā uziet vairākas tūkstošgades senu zobenu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Kāds Čehijas pilsētas Jesenikas iedzīvotājs devies sēņot un mežā atradis senu zobenu, kas pētniekus varētu vest uz pēdām jauniem atklājumiem, vēsta "Euro Weekly News".

Pēc lietus Romāns Novaks devies sēņot mežā netālu no savām mājām un uzgājis dīvainu priekšmetu, kas spraucās ārā no zemes. Vīrietis iespēris pa to un sapratis, ka tā ir veca zobena sastāvdaļa. Netālu no šīs vietas vīrietis atrada bronzas cirvi.

Abus atradumus Novaks nogādāja arheologiem. Eksperti secinājuši, ka artefakti radušies 14. gadsimtā pirms mūsu ēras un ir ļoti līdzīgi bronzas laikmeta ieročiem, kas tikuši atrasti Vācijā. Bronzas zobenus izgatavoja, kausējot metālu un to ielejot veidnēs.

Rentgens ir parādījis mazu gaisa burbuļu klātbūtni metālā - tas liek domāt, ka Čehijā atrastie ieroči netika izmantoti kaujās un tiem bijusi simboliska nozīme.

Milans Rihlijs no Jesenikas Etnogrāfiskā muzeja uzsvēris, ka atradums ir pārsteidzošs, jo tajā laikā šī teritorija nebija blīvi apdzīvota. Speciālisti plāno izpētīt mežu, cerot atklāt citus artefaktus.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu