Ministra maiņa var atstāt negatīvu iespaidu uz administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, pauž Kaminskis (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par reģionālo attīstību atbildīgā ministra maiņa var atstāt negatīvu iespaidu uz administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, komentējot ministra Jura Pūces (LA) atkāpšanos no amata, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis.

Viņš norādīja, ka vēl ir jāizstrādā un jāpieņem vairāki normatīvi, kas nepieciešami reformas veiksmīgai īstenošanai, un ministra maiņa var ietekmēt to kvalitāti.

Viņaprāt, ir jāsaprot, ka tā ir liela atbildība, jo pieņemtie lēmumi atstās iespaidu uz pašvaldību un iedzīvotāju nākotni, turklāt ne tikai attīstības centros, bet vistālākajā novadā.

Jaunajam ministram nebūs viegli un būs jāsāk strādāt no pirmās dienas, teica LPS vadītājs, piebilstot, ka viņš labprāt tiktos ar topošo ministru jau pirms viņa apstiprināšanas amatā, lai apmainītos viedokļiem.

Savukārt, runājot par Pūces atkāpšanās iemesliem, Kaminskis norādīja, ka šādas situācijas rada nelabu iespaidu par valsts pārvaldi visaugstākajā līmenī.

Ja ministrs melo un parāda, ka viņam nevar uzticēties, tas atstāj negatīvu iespaidu uz valsts pārvaldi un valdību kopumā, uzskata Kaminiskis. Viņš atgādināja, ka daudzi pašvaldību vadītāji jau pirms gada aicināja Pūci demisionēt.

Kā ziņots, Pūce šonedēļ nolēma atkāpties no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pūces bijušais partijas biedrs Māris Mičerevskis paziņoja, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi, taču Pūce taisnojās, ka tas esot bijis tikai joks.

Nākamajā dienā Pūce tomēr atzina, ka tas nav bijis joks, un ka viņš ir samelojis un tādā veidā pieļāvis kļūdu, par kuru viņam tagad kauns.

"Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību," pauda Pūce, paziņojot par atkāpšanos no ministra amata.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu