Covid-19 dēļ mākslīgā komā nonākusi sieviete pēc 16 dienām uzzina par savu dvīņu nākšanu pasaulē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Fallon Michael/Unsplash

Anglijas pilsētā Birmingemā paciente, kura saslimusi ar COVID-19, dzemdēja dvīņus, atrodoties mākslīgā komā, un par to uzzināja tikai 16 dienas vēlāk, ziņo portāls "Metro".

Slimnīcas medicīniskā konsultante Perpečuala Uke pirmos jaunās koronavīrusa infekcijas simptomus izjuta jau martā. Sievietes stāvoklis ir palivis arvien sliktāks un viņa tika hospitalizēta, pieslēgta mākslīgajai elpināšanai un ievadīta medikamentu izraisītā komā.

Ārsti nevarēja sniegt garantijas, ka paciente izdzīvos, tāpēc 10. aprīlī viņai tika veikta ķeizargrieziena operācija 26. grūtniecības nedēļā. Jaundzimušās meitenes svars bija tikai 770 grami, bet zēnam - 850 grami. Uke palika bezsamaņā vēl 16 dienas.

Miraculous': Twins delivered by caesarean while Birmingham hospital consultant mother in Covid coma A Birmingham...

Posted by Katherine Rohan on Thursday, 19 November 2020

Kad jaunā māmiņa pamodās, viņa nav spējusi noticēt, ka tie ir viņas bērni. Kad Perpečualai parādīja attēlus, viņa bija šokēta par to, cik maziņi ir zīdaiņi. Uke ir nosaukusi savu meitu par Sočiku Palmeri un dēlu par Osinači Paskālu.

116 dienas pēc ķeizargrieziena dvīņi tika izrakstīti no slimnīcas. Uke apgalvo, ka bērniem ar katru dienu sokas aizvien labāk.

"Viņi nav redzējuši savu māti divas nedēļas pēc piedzimšanas, un tas, protams, mani ļoti apbēdina. Galvenais ir parūpēties, lai turpmāk viss izdodas," viņa sacīja.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu