RSU attālinātās studijas notiks līdz šī akadēmiskā gada rudens semestra beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Stradiņa universitātes logo.
Rīgas Stradiņa universitātes logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Lai mazinātu Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studējošo, personāla un apmeklētāju veselības apdraudējumu, kā arī lai novērstu RSU studiju un zinātniskās darbības nepārtrauktības riskus, RSU studiju process tiks organizēts attālināti līdz 2020./2021. akadēmiskā gada rudens semestra beigām.

Kā liecina paziņojums universitātes mājaslapā, no šā gada 23. novembra līdz 2021. gada 30. janvārim studiju process notiks attālināti, izņemot dažus gadījumus.

Izņēmums ir studiju programmas "Medicīna" 6. studiju gada rotācijas prakses, kuras turpinās bez izmaiņām, tostarp klātienē saskaņā ar izstrādāto un ar ārstniecības iestādēm saskaņoto grafiku. Tāpat šis nosacījums neattiecas uz studiju programmas "Zobārstniecība" studiju procesu, kas notiek kombinētā veidā, proti, attālināti un klātienē, ievērojot ārstniecības iestāžu epidemioloģiskās drošības prasības.

Arī veselības studiju virzienā ietilpstošo studiju programmu vadītāji, sadarbībā ar akadēmisko struktūrvienību vadītājiem, var rast iespēju studējošajiem pēc iepriekšēja individuāla pieraksta principa uzdot patstāvīgo darbu Anatomijas un antropoloģijas institūtā un Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā. Vienlaikus studiju programmu vadītājiem ir pienākums nodrošināt, ka, īstenojot studiju procesa aktivitātes, tostarp prakses, pie trešajām personām, no RSU un studējošo puses stingri tiek ievērotas šo iestāžu epidemioloģiskās drošības prasības un citi norādījumi.

Minētie termiņi ar atsevišķu rektora rīkojumu var tikt grozīti atbilstoši aktuālajām Covid-19 infekcijas izplatības tendencēm un normatīvajiem aktiem.

Visi RSU studējošie tiek aicināti sekot līdzi tālākai informācijai, to skaitā RSU rektora rīkojumiem par studiju procesa organizāciju un pretepidemioloģiskiem pasākumiem tās drošības paaugstināšanai.

Universitātē atgādināja, ka no 9. novembra līdz 6. decembrim Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija, kas paredz stingrus epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Tāpat šodien stājas spēkā grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas paredz, ka par masku nelietošanu publiskās vietās varēs sodīt ar naudas sodu līdz pat 50 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu