Debitants Zoriks iekļauts Latvijas basketbola izlases sastāvā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" spēlētājs Kristers Zoriks (nr. 4, melnā tērpā)
"VEF Rīga" spēlētājs Kristers Zoriks (nr. 4, melnā tērpā) Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei novembra beigās gaidāmajās 2022.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlēs palīdzēs arī debitants Kristers Zoriks, noskaidrojies pirmdien Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā preses konferencē.

Pagājušajā nedēļā LBS paziņoja, ka savainojumu dēļ Latvijas izlasei novembrī nevarēs palīdzēt Kaspars Bērziņš, Ojārs Siliņš un Artūrs Žagars, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas sākšana decembra beigās liedz spēlēt Anžejam Pasečņikam, bet Covid-19 no ierindas izsita Jāni Blūmu, Andreju Gražuli un Artjomu Butjankovu.

Kandidātu sarakstā vairs nav Mārča Šteinberga, toties izlases pulku papildinājis sezonu Polijā veiksmīgi iesākušais Rolands Freimanis, kā arī Kristaps Dārgais no "Ogres".

Pirmdien preses konferencē noskaidrojās, ka vietu sastāvā nopelnījis "VEF Rīga" spēlētājs Zoriks, kurš iepriekš valstsvienības rindās vēl nav spēlējis. Tāpat izlasē tomēr būs redzams arī Bērziņš, kurš izdziedējis gūto traumu.

Zināms, ka ārzemēs spēlējošie basketbolisti izlasei pievienosies Sarajevā, uz kurieni komanda ar līgumreisu dosies pirmdienas pēcpusdienā.

Latvijas komanda, kas turnīru sākusi ar diviem zaudējumiem, 27.novembrī spēlēs ar Grieķijas izlasi, bet 29.novembrī ar Bosnijas un Hercegovinas vienību. Vēl H grupā spēlē Bulgārijas izlase. Turnīru paredzēts beigt februārī, kad notiks vēl viens sabraukums. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas.

Latvijas basketbola izlases sastāvs spēlēm Sarajevā:

Artūrs Ausējs, Māris Gulbis (abi - "Ventspils"), Jānis Bērziņš, Rolands Freimanis (abi - Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Kaspars Bērziņš ("Ogre"), Artis Ate, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols, (visi -"VEF Rīga"), Klāvs Čavars (Minskas "Cmoki", Baltkrievija), Rihards Lomažs (Vilērbānas ASVEL, Francija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Mārtiņš Meiers ("Astana", Kazahstāna), Ingus Jakovičs (Varēzes "Obenjobmetis", Itālija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu