Karaliene Elizabete II krievu uzņēmējam piešķīrusi "Sibīrijas barona" titulu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Ļebedevs.
Jevgeņijs Ļebedevs. Foto: Reuters / Scanpix

Apvienotās Karalistes karaliene Elizabete II piešķīrusi uzņēmējam un izdevējam Jevgeņijam Lebedevam Hemptonas un Sibīrijas barona titulu, vēsta Lielbritānijas valdības izdevums "The Gazette".

"Karaliene bija iepriecināta pasniegt atzinības rakstu, ko aizzīmogoja Lielais zīmogs, lai piešķirtu Apvienotās Karalistes barona titulu Jevgeņijam Aleksandrovičam Lebedevam ar barona Ļebedeva vārdu no Hamptonas Londonas rajonā Richmond-on-Thames un Sibīrijā, Krievijas Federācijā," teikts paziņojumā.

Ļebedevs kļūs par pirmo titula turētāju no Krievijas, ka arī par Lielbritānijas Lordu palātas locekli. Šis novērtējums vīrietim tika piešķirts par nopelniem mediju industrijas attīstībā un labdarībā.

Krievijas uzņēmēja Aleksandra Lebedeva dēlam Jevgeņijam Ļebedevam pieder "Lebedev Holdings", kas izdod laikrakstus "Evening Standard" un "Independent".

Britu mediji rakstījuši, ka viņš bija vēlējies, lai tituālā būtu Maskava, taču saskaņā ar noteikumiem, pilsētas nosaukuma iekļaušanai attiecīgās valsts valdībai jādod atļauja. Cita informācija nav sniegta.

Lordu palātas locekļu skaits nav ierobežots - tagad to ir apmēram 800. Formāli tā ir Parlamenta augšpalāta, taču tai nav pilnvaru noraidīt likumprojektus, ja to apstiprina Pārstāvju palāta. Tajā pašā laikā lordi var ievērojami aizkavēt projektu pieņemšanu un pat pārliecināt apakšnama pārstāvjus tos pārskatīt.

Atšķirībā no ievēlētajiem apakšnama locekļiem, Lordu palātas locekļus ieceļ karaliene pēc premjerministra ieteikuma. Ir arī salīdzinoši neliela cilvēku grupa, kuri šo titulu saņem mantojumā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu