Mūžībā aizgājusi stikla māksliniece un interjeriste Renāte Lorence

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Svece. Ilustratīvs attēls
Svece. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

21. novembrī 64 gadu vecumā mūžībā aizgājusi stila māksliniece un interjeriste Renāte Lorence, aģentūru LETA informēja biedrības "Latvijas Mākslinieku savienība" prezidents Igors Dobičins.

Viņš pavēstīja, ka mākslinieces radošā izaugsme aizsākusies Rīgas Lietišķās Mākslas vidusskolā Vitrāžas nodaļā, ko absolvējusi 1979. gadā un sākusi strādāt par butaforu Dailes teātrī Rīgā.

1988. gadā Lorence absolvējusi Latvijas Mākslas Akadēmijas Glezniecības nodaļas scenogrāfijas specialitāti ar diplomdarbu: "Scenogrāfija un kostīmi Jāņa Raiņa lugas "Daugava" iestudējumam Valmieras Drāmas teātrī", darba vadītājs bija scenogrāfs Andris Freibergs.

1988./ 1989.gada sezonā Lorence bijusi Valmieras Drāmas teātra galvenā māksliniece, un kopš 1989.gada strādājusi kā pedagogs un vēlāk arī kā vadītāja Stikla izstrādājuma dizaina izglītības programmā Profesionālās izglītības kompetences centrā "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola".

Pēc Dobičina paustā, liels ir viņas skolnieku skaits: dizainers Artis Nīmanis un arhitekte Māra Ābele, tagadējais Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Stikla izstrādājumu dizaina programmas vadītājs Ilvars Elceris, bet viens no pirmajiem audzēkņiem bijis mākslinieks, rakstnieks, publicists Pauls Bankovskis.

Kopš 1988. gada Lorence bija Latvijas Mākslinieku savienības biedre. Dobičins norādīja, ka māksliniece gleznojusi dekoratīvas kompozīcijas abstraktās mākslas stilistikā variējot ar bagātīgu faktūru un pirmo personālizstādi sarīkoja salonā "A", Vecrīgā 1993.gadā.

Lorence darbojusies arī kā interjera māksliniece, un kā apliecinājums radošai darbībai ir nozīmīgs apbalvojums - Gada balva kategorijā "Sabiedriskais interjers" Latvijas Dizaineru savienības organizētajā profesionālajā konkursā "Gada balva dizainā 2008" par interjeru restorānā "Symposium" Citadeles ielā 12, Rīgā. Mākslinieces darbi atrodas Latvijas Mākslinieku savienības muzejā un citos muzejos kā arī privātkolekcijās.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu