Miris bankas "Citadele" akcionārs un bijušais Pasaules Bankas prezidents Džeimss Vulfensons

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

86 gadu vecumā miris bankas "Citadele" akcionārs un bijušais Pasaules Bankas prezidents Džeimss Vulfensons, vēsta ASV plašsaziņas līdzekļi.

Vulfensons miris trešdien savās mājās Ņujorkā, apstiprinājuši viņa ģimenes pārstāvji.

Austrālijā dzimušais Vulfensons strādājis dažādās investīciju kompānijās, tostarp investīciju bankā "Salomon Brothers". 1980.gadā viņš naturalizācijas kārtībā ieguva ASV pilsonību.

Pasaules Bankas prezidenta amatā Vulfensons bija no 1995. līdz 2005.gadam. Viņa vadībā šī institūcija tika reformēta, padarot tās darbību atklātāku un decentralizētāku. Vadot Pasaules Banku, viens no Vulfensona galvenajiem mērķiem bija veicināt nabadzības izskaušanu pasaulē.

2015.gada 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas "Citadele" akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora "Ripplewood" meitaskompānijai "RA Citadele Holdings LLC" un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par bankas 75% plus vienas akcijas īpašnieku. Šajā investoru grupā bija arī Vulfensons. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) īpašumā saglabājusi 25% mīnus vienu bankas akciju.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu