Saudzēsim dabu! Desmit parocīgas vienreizlietojamu produktu alternatīvas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SewCream/Shutterstock.com

Cilvēki ikdienā izmet neiedomājami daudz atkritumu un tas nodara milzīgu kaitējumu mūsu planētai. Mēs varam censties pēc iespējas samazināt atkritumu daudzumu, izvēloties atkārtoti lietojamas lietas, vēsta portāls "Krasotka".

Pirmais solis ceļā uz naudas ietaupīšanu un planētas saudzēšanu ir vienreiz lietojamo priekšmetu nelietošana. Piedāvājam iepazīties ar desmit produktiem, kurus varat ieviest arī savā mājoklī!

Kokvilnas vate

Cik daudz vates jūs katru dienu izmantojat, lai noņemtu kosmētiku? Iespējams, jūs to pat nevarat saskaitīt! Nav šaubu, ka ir lietderīgāk izmantot atkārtoti lietojamus vates spilventiņus, lai ietaupītu naudu un samazinātu negatīvo ietekmi uz vidi. Tos var mazgāt veļas mašīnā un atkārtoti izmantot tik reižu, cik nepieciešams. Tie ir ļoti mīksti un draudzīgi ādai.

Viedais bloknots

Piezīmes, atgādinājumi un iepirkšanās saraksti - ja esat viens no tiem cilvēkiem, kurš nevar iztikt bez piezīmju lapiņām vai kladēm, viedā piezīmju grāmatiņa, kas nekad nebeidzas, ir ideāla alternatīva. Tās lapas vienmēr būs kā jaunas, vienkārši noslaukiet tās ar īpašu drānu, un, ja jums šie ieraksti ir nepieciešami nākotnē, pirms dzēšanas tos varat saglabāt viedtālrunī.

Pārtikas plēve 

Saimniecībā vienmēr ir nepieciešama pārtikas plēve, bet nu ir izgatavota daudzreiz lietojama plēve. Tā ir izgatavota no bišu vaska un citām dabīgām sastāvdaļām, tā kļūst mīksta ar roku siltuma palīdzību un ļauj uzglabāt jebkuru ēdienu. To nepieciešams mazgāt ar ziepēm un ūdeni, pēc tam to var izmantot vēlreiz.

Striķu maisiņš

Arvien biežāk parādās iniciatīvas plastmasas maisiņiem. Tagad tiek saražots daudz plastmasas, kas nesadalās, uzkrājas un tās ir kļuvis tik daudz, ka pat tās daļiņas atrodas cilvēka asinīs. Tāpēc ir svarīgi pēc iespējas samazināt plastmasas patēriņu.

Ar ko sākt? Protams, iedvesmojoties no pirmsplastmasas laikmeta - striķu maisiņi vai auduma maisiņi. Tie ir praktiski, videi draudzīgi un moderni.

Autiņi

Ja esat jaunā māmiņa, jūs ļoti labi zināt, cik daudz naudas tiek tērēts autiņbiksītēm. Zinātnieki pat ir aprēķinājuši, ka bērns, pirms pierod pie podiņa, izlieto apmēram 4000 autiņbiksīšu. Tad kāpēc gan neizmēģināt atkārtoti lietojamos autiņus? Sākumā tas var šķist nepraktiski, bet patiesībā tās sniedz daudzas priekšrocības.

Mīkstas un videi draudzīgas, mazgājamas autiņbiksītes nekairina mazuļa ādu un viegli pielāgojas dažādiem vecumiem. Tās absorbē mitrumu tāpat kā vienreizējās lietošanas autiņbiksītes, taču tās neietekmē vidi un ievērojami samazina jūsu izmaksas.

Līdzīgi ir ar higiēniskajām salvetēm: mazgājamās salvetēs tiek izmantota bambusa šķiedras absorbcijas spēja, un visnovatoriskākie modeļi ir īpaši praktiski un ērti. Tos var viegli mazgāt veļas mašīnā un tie nekairina ādu.

Virtuves dvieļi

Papīra virtuves dvieļi ir ļoti ērti lietojami, taču diemžēl tie beidzas pārāk ātri. Tie ir jāpērk atkal un atkal. Videi draudzīga alternatīva ir atkārtoti izmantojami ruļļi, kas izgatavoti no bambusa šķiedras. Tos var mazgāt no 80 līdz 100 reizēm, un ar tiem ir viegli notīrīt virtuves virsmas.

Ūdens pudele

Ir pēdējais laiks pārtraukt iegādāties mazas ūdens pudeles un sākt nesāt līdzi savu pudeli. Tā ir praktiska un izturīga, tajā varat uzturēt siltu savu iecienīto dzērienu. Pudeles izgatavo no visdažādākajiem materiāliem: tērauda un plastmasas, alumīnija un silikona.

Cepamais papīrs

Gatavojot kaut ko cepeškrāsnī, mēs bieži izmantojam cepamo papīru. Lai izvairītos no atkritumiem, ir videi draudzīga alternatīva: atkārtoti lietojams mazgājams cepamais papīrs. Tas neatšķiras no parastā, tikai to var mazgāt un lietot atkal un atkal.

Salmiņi

Ja jūs nevarat iztikt bez dzeramā salmiņa, izvēlieties videi draudzīgu un atkārtoti lietojamu bambusu vai tēraudu. Tie nesatur krāsvielas vai toksiskas vielas, un tie izskatās diezgan stilīgi.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu