Video Jauna informācija par mistisko monolīta veidojumu tuksneša nomalē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vienā no Jūtas štata attālākajiem nostūriem, tuksneša vidū atrasts kāds neparasts objekts - spīdīgs metāla monolīts. NLO fani visapkārt pasaulei sajūsmā berzē rokas, domājot, ka tas ir citplanētiešu pirksts. Patiesība ir tālu no šī pieņēmuma, vēstī raidsabiedrība CNN.

Gludo un garo konstrukciju atklāja pārlidojuma ar helikopteru laikā, pirmdien, 23. novembrī, paziņoja ierēdņi.

Monolītu 18. novembrī pamanīja Jūtas Sabiedrības drošības departamenta un Savvaļas resursu divīzijas darbinieki. Pārtraukuma laikā viņi pie tā nolaidās, lai monolītu apskatītu.

Viņi atrada trīsstūra formas nerūsējošā tērauda objektu, kas slejas aptuveni divu cilvēku augstumā. Taču darbinieki neatrada nekādas pēdas tam, kurš un kādēļ monolītu iedzinis sarkanajos akmeņos.

Monolīts atgādina instalācijas, kas redzamas leģendārajā Stenlijas Kubrika filmā "2001: Kosmosa odiseja".

Mēs joprojām nezinām, kas izgatavoja augsto, metāla plāksni vai kāpēc tā ir novietota starp smilšainajām klintīm, bet mēs varam droši teikt, ka šis monolīta veidojums nav citplanētiešu darbs.

Tomēr tas nudien ir pietiekami mistificējošs, it īpaši šogad, kad dzīve brīžiem atgādina asa sižeta fantastikas filmu.

Lai gan mēs vienmēr tiecamies uzzināt vairāk par mākslas darbu izcelsmi, par jebkuru Stenlija Kubrika iedvesmotu mākslas darbu jāatstāj daži jautājumi neatbildēti, sacīja kino zinātnieks un "De Montfort" universitātes profesors.

"Jūtas štatā atrastais mākslas darbs ir nākotnes šķēle, kas izveidota aizvēsturiskā pagātnē," viņš teica CNN. "Būtu žēl, ja mēs atklātu, kas ir šī skulptūra, tas mazinātu tās aizgrābjošo mistēriju."

Jautāts, kāpēc šī instalācija novietota tieši Jūtas tuksnesī, profesors bilst, ka viņam ir teorija.

Daļa Kubrika filmas tika uzņemta gar Arizonas un Jutas robežu, viņš teica, tāpēc iespējams, ka mākslinieks vēlējās godināt filmu un ievietot reālās dzīves monolītu līdzīgā lokalizācijā.

Filmā monolīts parasti bija nevietā - aizvēsturiskajā Zemē vai apglabāts uz Mēness.

Foto: Reuters/ScanPix

Vietējie ierēdņi medijiem arī norādīja, ka "tas nav objekts no citas pasaules". Tomēr ir skaidrs, ka 3-4 metrus garā monolīta izveidošanai un iestiprināšanai zemē bijusi nepieciešama nopietna plānošana.

Objekta atrašanās vieta ir tik attāla, ka ierēdņi to neatklāj, baidoties, ka cilvēki varētu apmaldīties, mēģinot to atrast. Varas pārstāvji pašlaik izmeklē, cik ilgi tas tur atrodas, kas to radījis un vai to aizvākt.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu