Policija aizturējusi vīrieti, kurš pusgada garumā apzaga Elizabetes II pili

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karaliene Elizabete II.
Karaliene Elizabete II. Foto: Reuters/ScanPix

Adamo Kanto, vīrietis, kurš strādājis Bekingemas pilī kā ēdināšanas servisa darbinieks, atzinis, ka nozadzis vērtīgas medaļas un fotogrāfijas no karaliskās rezidences. Daļu no zagtajām mantām vīrietis vēlāk ievietojis interneta tirgošanās platformā "eBay", vēsta raidsabiedrība "BBC".

37 gadus vecais Kanto stājies tiesas priekšā un atzinies, ka laika posmā no 2019. gada 11. novembra līdz 2020. gada 7. augustam veicis trīs zādzības. Policija atrada ievērojamu daudzumu zagto mantu viņa Bekingemas pils apartamentos.

Covid-19 pandēmijas laikā Kanto darba pienākumos arī ietilpa uzkopšanas darbi, kas ļāva piekļuvi vairākām telpām, kuras citādi nebūtu pieejamas. Darba laikā vīrietis pamanījies nozagt vairākas unikālas vērtslietas un artefaktus.

Prokurors Saimons Mogens apgalvojis, ka interneta veikalā tika piedāvātas 37 zagtas lietas par visai zemām cenām. Piesavināto mantu patiesā vērtība esot no 10 000 līdz 100 000 sterliņu mārciņām. Kanto nopelnījis 7 741 sterliņu mārciņas.

Viena no zagtajām lietām bija karaliskā banketa fotoalbums, kad ASV prezidents Tramps viesojās Lielbritānijā. Albuma vērtība tiek lēsta pusotra tūkstoša sterliņu mārciņu apmērā. Kanto arī nozadzis Saseksas hercoga, kā arī Kembridžas hercogu pāra parakstītus oficiālus fotoattēlus.

Tiesā paziņoja, ka no pils ir paņemtas 77 lietas, taču citas - nozagtas no personāla skapīšiem, karalienes galerijas veikala un Jorkas hercoga mantu glabātuves.

Kanto arī atzina, ka nozadzis Bātas medaļu, kas piederēja Bekingemas pils saimniecības vadītājam. Zaglis medaļu internetā pārdevis par 350 sterliņu mārciņām.

Ziņojumā tiesai saimniecības vadītājs apgalvoja, ka pamanījis medaļas neesamību, jo to bija nepieciešams vilkt uz karalienes dzimšanas dienas svinībām. Vēlāk vīrietim paziņoja, ka vairākas pazudušās lietas ir izliktas pārdošanā internetā.

Laupītājs tāpat nozadzis arī Viktorijas laika ordeni, ko pati karaliene dāvinājusi kādreizējam Lielbritānijas armijas virsniekam.

Apgabala tiesnesis Kanto atbrīvoja pret galvojumu un brīdināja, ka vīrietim, iespējams, draud cietumsods. Zagli sagaida vēl viena tiesas prāva.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu