Kāds ir karalienes Elizabetes II gredzena noslēpums, kas zināms vien trīs cilvēkiem pasaulē? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karaliene Elizabete II ar savu dēlu, princi Čārlzu.
Karaliene Elizabete II ar savu dēlu, princi Čārlzu. Foto: AFP/SCANPIX

Pirms kāzām princis Filips papildinājis karalienes Elizabetes laulības gredzenu ar personīgu gravējumu, teikts jaunajā biogrāfijā "Princis Filips: Edinburgas hercoga portrets".

Grāmatā rakstīts: “Karaliene gredzenu nekad nenovelk, un tā iekšpusē ir slepens gravējums. Neviens nezina, kāds tas ir, tas paliek starp karalieni, viņas vīru un gravieri.”

Karaliene Elizabete mija gredzenus ar vīru tālajā 1923. gadā. Laulību gredzens tika izgatavots no zelta gabaliņa, ko karalienei dāvājuši Velsas iedzīvotāji. Kopš tā brīža karaliskās ģimenes laulību gredzeniem tiek izmantots tas pats “Velsas zelta” gabaliņš. Princese Eiženija, Megana Mārkla, kā arī Keita Midltone turpināja gandrīz 100 gadus seno gredzenu tradīciju.

Kad bija laiks lūgt karalienes Elizabetes roku, princis Filips lūdza padomu savai mātei, Grieķijas un Dānijas princesei Alisei. Māte Filipam iedeva diadēmu ar dimantiem un akvamarīnu. Šo rotaslietu princese Alise bija saņēmusi kā kāzu dāvanu.

Princis Filips juvelierim lūdza diadēmas dārgakmeņus iestrādāt saderināšanās gredzenā. Tā centrā bija novietots liels briljants, kuru abās pusēs ieskāva pieci mazāki briljanti klasiskā platīna ietvarā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu