Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO ⟩ Četras dažādas devas vēnā un uzbrukums policistam. Rīgas centrā sagūsta agresīvu vīrieti narkotiku reibumā (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sestdien, 28. novembrī, portāls "Apollo" saņēma video no kāda rīdzinieka par to, ka rīta agrumā iepretim Centra sporta kvartālam, Čaka ielā, policisti, izmantojot elektrošoka pistoli, sagūsta kādu vīrieti. Sazinoties ar Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību vadītāju Lāsmu Greidāni, portāls "Apollo" noskaidroja, ka vīrietis bijis narkotisko vielu reibumā un uzbrucis kārtībsargam.

Greidāne atklāj, ka neilgi pēc pulksten 8 policists, kurš uzraudzīja sabiedrisko kārtību Centra sporta kvartālā, izdzirdēja vairāku vīriešu kliedzienus. Drīz pēc tam likumsargs pamanīja trīs jaunus vīriešus un devās pie viņiem, lai noskaidrotu, vai ir nepieciešama palīdzība.

Pārrunu laikā viens no vīriešiem pēkšņi ar dūrēm metās virsū policistam, vairākas reizes iesitot viņam pa galvu. Uzreiz pa rāciju nodota informācija, ka nepieciešama tūlītēja palīdzība.

Pāris minūšu laikā notikuma vietā ieradās tuvākā RPP patruļa. Savukārt agresīvais vīrietis notupās uz ceļa braucamās daļas un kaut ko nesaprotami murmināja, brīžiem arī kliedza.

Atbraucot patruļas darbiniekiem, vīrietim vairākas reizes tika doti rīkojumi gan latviešu, gan arī krievu valodā gulties uz zemes. Ņemot vērā, ka vīrietis atradās brauktuves malā, kur notiek intensīva satiksme, nereaģēja uz dotajiem rīkojumiem, kā arī aizdomās par narkotiku lietošanu, kuru iespaidā vīrietis varētu nodarīt kaitējumu sev vai apkārtējiem, tika pieņemts lēmums pielietot elektrošoka pistoli.

Pēc speclīdzekļa pielietošanas viens no policistiem vīrieti nogāza uz zemes un saslēdza rokudzelžos. Uzreiz tika veikta arī personas aplūkošana, lai noskaidrotu, vai pie aizturētā atrodas priekšmeti, ar kuriem varētu nodarīt kaitējumu apkārtējiem vai sev.

Vienlaikus viņa divi draugi pastāstīja, ka aizturētais pirms tam vēnā ar šļirci ielaidis četras nezināmu narkotiku devas. Pēc tam draugs bez nekāda iemesla sācis uz ielas kliegt un nekontrolēti uzvesties.

Veicot personu datu pārbaudi, noskaidrots, ka visas notikumā iesaistītās personas ir Uzbekistānas pilsoņi.

Ņemot vērā, ka saņemta informācija par narkotiku lietošanu un apjomu, kādā tās lietotas, kā arī paša vīrieša neadekvāto uzvedību notikuma vietā, izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Arī mediķu klātbūtnē vīrietis brīžiem uzvedās mierīgi, bet jau nākamajā brīdī sāka kliegt un arī mēģināja izrauties, līdz ar to policisti palīdzēja vīrieša rokas un kājas piefiksēt pie kušetes. Tikai pēc tam mediķi spēja viņam sniegt palīdzību. Medicīniskās pārbaudes laikā nolemts vīrieti hospitalizēt. Drošības nolūkos mediķi pavadīti līdz ārstniecības iestādei.

Greidāne piebilda, ka nākamajā dienā, kad vīrietis slimnīcā nāca pie sajēgas, viņš tika izrakstīts un nogādāts Valsts policijas iecirknī. Saistībā ar notikušo pret personu uzsākts kriminālprocess par uzbrukumu policistam.

Video: RPP video notikuma vietas

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu