"Nedomāju, ka Mihaelam un Airtonam bija sirdsapziņa." Bijušais F-1 pilots asi kritizē Šūmaheru un Sennu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers un Deivids Kulthards
Mihaels Šūmahers un Deivids Kulthards Foto: AP/ Scanpix

Bijušais F-1 pilots Deivids Kulthards sarunā ar "Good Morning Britain" diezgan asi izteicies par autosporta leģendām Mihaelu Šūmaheru un Airtonu Sennu, izsakot savas domas par visu laiku labākā pilota titulu.

Kulthardam sarunas gaitā tika uzdots jautājums par, viņaprāt, visu laiku labāko pilotu. Bijušais britu pilots nosliecās par labu savam tautietim, izceļot viņa rakstura īpašības.

"Katrā paaudzē ir savi rekordu labotāji. Ejot cauri sporta vēsturei, tu vari izcelt Džekiju Stjuartu, Džimu Klarku, Sennu, Šūmaheru un vēl citus. Tas, kas, manuprāt, Luisu padara par visu laiku labāko ir veids, kā viņš brauc," stāsta Kulthards.

Bijušais pilots norāda, ka Sennu un Šūmaheru neesot uztraukusi citu braucēju situācija: "Viņš [Hamiltons] ir tīrs godīgs. Viņam attiecībā uz konkurentiem ir sirdsapziņa. Nedomāju ka Mihaelam un Airtonam tā bija."

Kulthards neslēpj, ka viņa pieminētās F-1 leģendas Senna un Šūmahers bijuši nežēlīgi un tieši tas Hamiltonu viņa acīs padarot par veiksmīgāku pilotu.

Tāpat britam tika uzdots jautājums par to, kāds būtu iznākums, ja Hamiltons un Senna vai Šūmahers vadītu vienādus bolīdus. Bijušais braucējs neslēpa, ka pastāv iespēja, ka neviens no pilotiem nefinišētu.

"Ja viņi visi ir vienā mašīnā un Luiss ir vadībā, jo kādam ir jābūt priekšā pēc pirmā līkuma, nedomāju, ka kāds no viņiem finišētu," sacīja Kulthards, norādot, ka šāda attieksme trasē bijusi tieši Sennam, jo viņš šādi esot rīkojies un neesot spējis pieņemt faktu, ka trasē ir saticis vienlīdzīgu pilotu.

Hamiltons šajā sezonā jau priekšlaicīgi nodrošināja septīto čempiona titulu, atkārtojot Mihaelam Šūmaheram piederošo rekordu. Savukārt Senna savas karjeras laikā tika pie trīs tituliem pirms savas traģiskās bojāejas 1994. gadā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu