Kas laukumā, tas uz mēles ⟩ "Nevar ar tādu vienu seju skriet visu laiku." Saruna ar Jāni Blūmu par Latvijas izlases sniegumu, dzīvi Itālijā un tālākajiem karjeras plāniem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Portāla "Apollo" podkāsta "Kas laukumā, tas uz mēles" 11. epizodē uz sarunu aicinājām ilggadējo Latvijas izlases un šī brīža Itālijas kluba "Reggina" basketbolistu Jāni Blūmu.

Podkāsta ievadā aprunājāmies par Jāņa veselību, jo vēl salīdzinoši nesen tika pārciesta inficēšanās ar Covid-19, kas esot bijusi pietiekami smaga. Basketbolists neslēpa, ka bijis grūti, jo pārāk ātri atsācis fiziskas aktivitātes. Tāpat Jānis arī pastāstīja par to, kāda šobrīd ir ikdiena Itālijā.

Sarunas turpinājumā aicinājām Latvijas basketbola veterānu atskatīties uz izlases sniegumu "Eurobasket 2022" kvalifikācijā. Aizsargs kopumā puišu sniegumu vērtēja labi, tomēr izcēla vairākas nianses, kas būtu palīdzējušas izcīnīt uzvaru arī cīņā pret Bosniju un Hercegovinu.

"Jābūt nekaunīgākiem vienkārši. Prasās kaut kāds trash talk, kaut kāds stingrāks sods. Tas pietrūkst šim izlases modelim. Tā nekaunība. Ar to tu sev dabū pārliecību, ka iemetīsi arī tos sodus un paņemsi atlēkušās bumbas. Nevar ar tādu vienu seju skriet visu laiku," kā vienu no aizvadīto maču trūkumiem izcēla Blūms, norādot, ka uz to, iespējams, vairāk uzsvaru vajadzētu likt arī treneriem.

Tāpat noskaidrojām arī veterāna domas par Kristera Zorika debiju Latvijas valstsvienībā, kā arī parunājām par situāciju ar saspēles vadītājiem Latvijas basketbolā.

Podkāsta noslēgumā runājām par karjeras tālākajiem plāniem un vietu Latvijas izlasē. Basketbolists neslēpa, ka jau aptuveni pedējos piecus gadus esot doma par "pēdējo sezonu". Tāpat viņš arī uzskata, ka veterāniem, kuri joprojām ir labā fiziskajā formā un spēj tikt līdzi gados jaunākajiem kolēģiem, vajadzētu spēlēt savu valstu izlasēs. 

Pašā izskaņā pieredzējušais basketbolists atcerējās savu debiju Latvijas izlasē, pastāstot par to, kā viņam ar Armandu Šķēli pēc mača esot vajadzējis "uzstāties".

Audio: "Kas laukumā, tas uz mēles" epizode #11

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu