Arī Rīgas tirgos brīvdienās būs aizliegta ziedu, alkohola un tabakas tirdzniecība (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Centrāltirgus paviljoni. Ilustratīvs foto
Rīgas Centrāltirgus paviljoni. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Arī Rīgas tirgos rūpniecības preču, ziedu, alkohola un tabakas izstrādājumu tirgošanas vietas brīvdienās būs slēgtas, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas Centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļas vadītāja Renāta Petrova.

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtas situāciju un 1.decembra valdības sēdē noteiktos papildu Covid-19 ierobežošanas pasākumus, SIA "Rīgas Centrāltirgus" informē, ka Rīgas Centrāltirgū un Vidzemes tirgū ir ieviesta virkne drošības pasākumu.

Regulāri tiek veikta telpu uzkopšana un dezinfekcija, pie visām paviljonu ieejām ir izvietoti roku dezinfekcijas līdzekļi, paviljonos un āra teritorijā ir izvietotas norobežojošās līnijas divu metru distances ievērošanai. 

Ievērojot pēdējos noteiktos ierobežošanas pasākumus, katrā paviljonā ir noteikts maksimāli pieļaujamais apmeklētāju skaits, nodrošinot 15 kvadrātmetru platību vienam apmeklētājam, kas tiek kontrolēts, izmantojot videonovērošanas sistēmas palīdzību un fizisko apsardzi, savukārt, āra teritorijas tirdzniecības moduļos vienlaicīgi tiek apkalpots tikai viens apmeklētājs. 

Īpaša uzmanība tiek pievērsta tirgotāju un tirgu apmeklētāju sejas aizsargmasku pareizai lietošanai, iespēju robežās tirgus administrācija kontrolē, lai tirgu teritorijā netiek apkalpotas personas, kuras neievēro epidemioloģiskās drošības prasības.

Patlaban Centrāltirgus un Vidzemes tirgus strādā ierastajā darba laikā, vienlaicīgi, lai nodrošinātu apmeklētāju skaita kontroli piektdienās un sestdienās Centrāltirgū tiks slēgta centrālā eja starp četriem paviljoniem, kā arī apmeklētāju ieejai un izejai tiks izmantotas pa divām durvīm katrā no paviljoniem. 

Apzinoties, ka no 21.decembra līdz 31.decembrim tirgos apmeklētāju plūsma varētu palielināties, tiek plānots piesaistīt papildu darbiniekus apmeklētāju skaita un drūzmēšanās kontrolei. Gadījumā, ja tiks novērots, ka pieņemtie drošības pasākumi nav efektīvi, tiks lemts par papildus pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu