Pārpildītas stāvvietas un garas rindas - Latvijas iedzīvotāji steidz iepirkties pirms brīvdienām (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vairākos lielveikalos Rīgā šodien, 4. decembrī, tika novērots lielāks cilvēku pieplūdums nekā ierasts. Tas skaidrojams ar lēmumu brīvdienās ierobežot preču tirdzniecību, atļaujot tirgot vien medikamentus, degvielu, pārtiku un higiēnas preces. Tāpat brīvdienās strādās aptiekas, tostarp veterinārās aptiekas. 

Mazumtirdzniecības tīkla "Maxima" pārstāve Liene Dupate-Ugule informēja TVNET, ka jau kopš brīža, kad publiskajā telpā tapa zināms par gaidāmajiem ierobežojumiem, veikalos tiek novērots lielāks cilvēku skaits un pieprasījums pēc precēm, it īpaši tām, kas ierindotas liegto preču kategorijās. 

Tikmēr mazumtirdzniecības veikalu ķēde "Rimi" mikroblogošanas vietnē "Twitter" izplatījusi aicinājumu ievērot valstī spēkā esošo normatīvo regulējumu, pieklājīgi izturēties pret "Rimi" veikalu darbiniekiem un cienīt viņu darbu šajos apstākļos, kad arī viņiem nākas pielāgoties jauniem noteikumiem.

Kā liecina portāla "Apollo" novērojumi un lasītāju iesūtītā informācija, vairākos lielveikalos Rīgā, piemēram, tirdzniecības centrā "Alfa", cilvēku šķietami bija vairāk nekā nedēļas nogalēs, kas ierasti ir iepirkšanās dienas. Līdzīga situācija bija novērojama veikalā "Ikea", kas atrodas Dreiliņos. Arī šis veikals bija plaši apmeklēts, un bija grūtības stāvlaukumā atrast brīvu vietu.

TVNET lasītāja Līva vēsta, ka Berģu Depo stāvvieta ir pilna, un pie veikala apsargi mēģina kontrolēt mašīnu plūsmu. "Ārpusē pie durvīm cilvēki sastājušies rindā un gaida ratiņus, lai varētu tikt iekšā," raksta Līva. 

Kā liecina lasītāju teiktais, Ādažu "Elvi" visiem alkoholiskajiem dzērieniem šodien esot "pazudušas" akcijas, bet no AlkOutletā rinda stiepjoties ārā pa durvīm.

Citi lasītāji no Lielvārdes ziņo, ka veikalā "Maxima" iepirkšanās norit raiti un bez lielām rindām, un cilvēki gaidāmos iepirkšanās ierobežojumus uztver mierīgi. 

Lasītājs Zigmārs ziņo, ka Imantā pie veikala "Dzērieni bez uzcenojuma" izveidojusies rinda. 

Pavisam poētisku aprakstu par novēroto iesūtījis TVNET lasītājs Rolands.

Pie veikala “Dzērieni bez uzcenojuma” durvīm cilvēku rinda vijās gara kā čūska. Cilvēkus pa diviem trim iekšā veikalā un ārā no tā laida dusmīgs apsargs. Veikalā pavērās visai apokalptiska aina – strādnieki, sviedriem tekot, steidza pildīt plauktus ar Carlsberg alus bundžām, sarkanvīniem un šampaniešiem, kamēr pircēji, izbaiļu un panikas pilnām acīm krāva grozos trīslitrīgās Primitivo pakas, Rīgas Brut'a pudeles un alus skārdenes. Visu cilvēku acīs bija kaut kas tāds, kas redzams tā biedra acīs, kurš piektdienas vakarā plkst. 21:54 rauj kājās apavus, lai paspētu uz piemājas Latiņu pēc šmigas. Ja nepaspēs – nebūs vairs ko dzert, visi saskums un būs jāiet gulēt. Arī es pats sajutu trauksmi, nelielu paranoju, tāpēc ieliku grozā varbūt vairāk nekā būtu vajadzīgs. Ārkārtas situācijai, tā teikt. Pie kases pārdevēja – vēl niknāka par apsargu – ar acīm meta zibeņus uz visiem un nikni grāba pudeles. Biju priecīgs, ka, pudelēm somā jautri klaudzot, sveikā tiku ārā no veikala “Dzērieni bez uzcenojuma”. Priecīgas “sausās” brīvdienas.

Savukārt tirdzniecības centra "Spice" pārstāve norāda, ka būtisks pieplūdums nav manāms.

"Šodien pie tirdzniecības centra bija izveidojies neliels sastrēgums, taču tas nav nekas neparasts un tiek novērots arī citās dienās, sevišķi sliktu laikapstākļu gadījumā. Jārēķinās, ka tirdzniecības centra teritoriju izmanto ne tikai apmeklētāji, bet arī caurbraucēji, kas izmanto teritoriju, lai nokļūtu līdz Mārupei un citiem rajoniem," sacīja tirdzniecības centra "Spice mārketinga vadītāja Linda Kalniņa.

Viņa norādīja, šogad decembrī, kad tirdzniecības vietās ierasti ir vislielākais apmeklētāju skaits gadā, atļauts strādāt vien 20 dienas, kas viennozīmīgi palielinās klientu plūsmu. Šī iemesla dēļ papildus citiem drošības pasākumiem, darba dienās tiek pagarināts darba laiks. "Spice" strādās no plkst.9 līdz 22, savukārt "Spice Home" no plkst.10 līdz 22. Darba laiks tiek pagarināts lai līdzsvarotu cilvēku plūsmu, izvairītos no cilvēku drūzmēšanās "pīķa stundās" un mazinātu apmeklētāju kontaktu ar citiem cilvēkiem, skaidroja Kalniņa.

Arī tirdzniecības centra "Akropole" administrācijas pārstāvji ievērojamu apmeklētāju skaita pieaugumu piektdien nenovēro un arī autostāvvietu laukums nav būtiski piepildīts.

Novērojumi liecina, ka pieprasītāko preču vidū ir tieši alkoholiskie dzērieni.

Jau vēstīts, ka atbilstoši valdības 1.decembra lēmumam ārkārtējās situācijas laikā brīvdienās un svētku dienās varēs darboties veikali, kuros drīkstēs tirgot tikai pirmās nepieciešamības preces, ar kurām tiek saprastas pārtikas preces, higiēnas preces un degviela, kā arī varēs darboties aptiekas, tostarp veterinārās aptiekas.

Tādējādi brīvdienās un svētku dienās veikalos nedrīkstēs tirgot tādas preces kā alkohols un cigaretes, kā arī, piemēram, degvielas uzpildes stacijās brīvdienās un svētku dienās nevarēs tirgot auto piederumus, tostarp logu mazgāšanas šķidrumu un eļļu, kā arī brīvdienās tirdzniecības vietās nevarēs iegādāties "Rīgas satiksmes" e-talonu.

Latvijā ārkārtējā situācija ir izsludināta līdz 11. janvārim.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu