"Citā laikā uz veikalu es netieku." Pircēji neapmierināti ar ierobežojumiem tirdzniecības vietās (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veikals "Rimi" tirdzniecības centrā "Origo" laikā, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija
Veikals "Rimi" tirdzniecības centrā "Origo" laikā, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija Foto: Paula Čurkste / LETA

Sestdiena, 5. decembris, ir pirmā diena, kad ārkārtējās situācijas laikā Covid-19 ierobežošanas nolūkos brīvdienās iespējams iegādāties tikai pirmās nepieciešamības preces. Tirgotāji atzīst, ka lielākā daļa pircēju ar izpratni izturas pret jaunajiem ierobežojumiem, tomēr netrūkst arī to, kuriem par katru cenu vajag iegādāties brīvdienās nepieejamās preces, vēstī "TV3 Ziņas."

Ar lentām norobežoti vai apklāti dažādu preču stendi, mobilizēti darbinieki, ierobežota skaita iepirkumu grozi un ratiņi – šādi veikali cenšas praksē ieviest valdības lēmumu brīvdienās un svētku dienās atļaut iegādāties tikai pārtiku, higiēnas preces un degvielu.

"Šodien mūsu kolēģi nāca uz darbu ātrāk - bija darbā 6.30, jo aptuveni divas stundas aizņem sagatavot visas preces, norādīt to, kas nav pieejams.

Alkohola nodaļa, nepārtikas preces norobežotas ar lentu vai apklātas, skan džingls un izvietoti plakāti.

Tie cilvēki, kas dodas uz veikaliem, lielākā daļa ir informēti par jaunajiem ierobežojumiem, varbūt daži, kas nav informēti, jautā kolēģiem. Mēs novērojām, ka pagaidām cilvēki ir tiešām saprotoši," stāsta mazumtirgotāja "Rimi" pārstāve Elīna Šakirova.

Kamēr lielākā daļa pircēju ir saprotoši, netrūkst arī to, kuriem jaunie ierobežojumi nav pa prātam.

Kāda sastaptā pircēja, mēģinot tikt garām ierobežojumiem, uz veikala darbinieku atgādinājumu, ka prece būs pieejama pirmdien, norāda, ka tad jau būšot par vēlu. Gribējusi nopirkt mikro SD karti ar 32 gigabaitu atmiņu.

Tikmēr cits pircējs, Sergejs, atzīst, ka grib nopirkt dezinfekcijas līdzekli, kas taču esot prece aizsardzībai pret vīrusu. Taču, kā izrādās, to iegādāties nevarot – viss nožogots.

"Kas tā par lietu? Kāpēc to nevar pirkt? Trakomāja, kas tie par sarakstiem? Ierobežojiet veikalu apmeklēšanas laiku, ieviesiet komandantstundu, lai mazāk uz ielas atrodas, bet nu saraksti, ko pirkt un ko nē – pilnīgas muļķības," viņš uzskata.

Arī Andris uzskata, ka ierobežojumi tirdzniecības vietās Latvijā ir diezgan muļķīgi un viņam tie nepatīk. Andra ieskatā, tie būtiski neko nemaina, jo veikalā vienalga atrodas pircēji.

"Slikti, citā laikā es netieku uz veikalu. Šodien, piemēram, kādas dāvanas gribētu nopirkt, bet neko nevaru – šis nav pārdomāti," atzīst cita pircēja – Aleksandra.

Lai atvieglotu pircēju ieprikšanos un izvairītos no dažādām nepatīkamām situācijām, daļā veikalu ir pieejami skeneri, ar kuru pircējs var pārbaudīt, vai konkrēto preci var vai nevar iegādāties.

Kā jau bija prognozēts, lielākā daļa cilvēku brīvdienās aizliegtās preces – alkoholu, tabaku – iepirkuši piektdien, 4. decembra, vakarā. Veikalos veidojušās pat rindas, tomēr cilvēki izturējušies ar izpratni un konflikta situācijas nav veidojušās.

Par spīti ierobežojumiem, "TV3 Ziņas" novēroja, ka veikalos 5. decembrī pircēju netrūkst. Tirdzniecības vietas aicina pircējus arī gadījumos, ja tiek pirkta viena prece, noteikti paņemt iepirkumu ratiņus vai grozu, tādējādi atvieglojot darbu apsargiem, kuriem ir jākontrolē cilvēku skaits veikalā.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu