FOTO ⟩ Kembridžas hercogi dodas vilciena tūrē pa Lielbritāniju, lai uzlabotu tautas omu pirms svētkiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Lai uzturētu pozitīvas emocijas Lielbritānijas tautā, Princis Viljams un hercogiene Ketrīna nolēmuši doties vilcienu tūrē pa Lielbritāniju. Tādi viņi cer uzmundrināt tautu "nenokārt degunu" un turpināt cīņu ar pandēmiju.

Kembridžas hercogs un hercogiene savu trīs dienu ceļojumu jau ir uzsākuši vakar, 6. decembrī, vilcienam atejot no Londonas Euston dzelzceļa stacijas. Ketrīna bija tērpusies elegantā, sūnu zaļas krāsas " Alexander McQueen" mētelī.

Hercogu mērķis ir tikties ar dažādu profesiju cilvēkiem un klātienē pateikties viņiem par ieguldīto darbu cīņā ar koronavīrusu. 

"Šī gada notikumi ir tikai pastiprinājuši karaliskā ģimenes kā valsts dalībnieku vērtību. Viņi šajā braucienā nav slavenības - viņi dodas turp, lai sabiedrības vārdā pateiktos cilvēkiem," pauž karaliskās ģimenes eksperte Kamilla Tomineja izdevumam "The Telegraph".

Foto: REUTERS/ SCANPIX

Nākamo dienu laikā Keita un princis Viljams ar karalisko vilcienu ceļos trīs dienas,  pieturas veicot Anglijā, Skotijā un Velsā.

Viņi mēros vairāk kā 2000 kilometru, tiekoties ar mediķiem, brīvprātīgajiem, aprūpes nama darbiniekiem, skolotājiem, skolēniem un jauniešiem, lai uzzinātu par viņu pieredzi, šajā izaicinošajā gadā.

Karaliskais pāris vēlas klātienē paust cieņu cilvēkiem un organizāciju par neticamo darbu.

Foto: REUTERS/ SCANPIX

Karaliene Viktorija bija pirmā valdošā Lielbritānijas karaliskās ģimenes pārstāve, kura izmantoja Karalisko vilcienu, 1842. gada jūnijā.

Šis karaliskais vilciens spēj sasniegt ātrumu pat 200km/h, bet, kad tajā pārvietojas karaliskā ģimene, to samazina līdz 160 km/h. 

Karaliskais vilciens 2018. gadā tika izmantots tikai piecas reizes, un tas vidēji izmaksāja 24266 eiro katrā no tām. Divus no ceļojumiem veica Karaliene Elizabete II, bet pāŗējos trīs Velsas princis Čārlzs. 

Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu