Viļakas novadā notikušajās traģiskajās medībās dēls nošāvis tēvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: franz12/Shutterstock

Aizvadītajā sestdienā notikušajās traģiskajās medībās Viļakas novadā dēls nošāvis tēvu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte aģentūru LETA informēja, ka 1991.gadā dzimis vīrietis, rupji pārkāpjot medību noteikumus, kā arī veicot neuzmanīgas darbības, ir sašāvis 1963.gadā dzimušu mednieku, kurš notikuma vietā mira.

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka bojāgājušais bijis atbildīgs par medību rīkošanu un drošības instruktāžu. Savukārt šāvējs bijis viņa dēls.

VP sākusi kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma 123.panta 2.daļu par prettiesisku nonāvēšanu aiz neuzmanības, ja nonāvēšana izdarīta, rīkojoties ar šaujamieroci vai sprāgstošām vielām vai citā vispārbīstamā veidā, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu.

Jau ziņots, ka Viļakas novada Žīguru pagastā medību laikā nošauts 1963.gadā dzimis vīrietis, portālam "Delfi" apstiprināja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Krista Andersone.

Savukārt žurnāla "Medības" tiešsaistes versijai par notikušo pastāstījis Valsts meža dienesta Medību daļas vadītājs Valters Lūsis, kurš apstiprinājis sākotnēji neoficiālo informāciju, ka cietušais patvaļīgi pametis mednieka stāvvietu un pārvietojies pa mednieku līniju.

Pēc Lūša teiktā, mednieks, kurš raidīja šāvienu, šāva pa mednieku līniju pa neskaidri redzamu mērķi. Cietušais guva nāvējošu ievainojumu.

Žurnālā "Medības" uzsvērts - šaušana pa mednieku līniju, tāpat kā šaušana pa neskaidri redzamu mērķi ir kategoriski aizliegta.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu