Septiņi veselībai bīstamākie pārtikas produkti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: pexels.com

Kancerogēni, krāsvielas, garšas pastiprinātāji - šīs ir tikai dažas no biedējošajām sastāvdaļām, kas, pavisam iespējams, ir atrodamas arī jūsu iecienītākajā ēdienā. Portāls "Marie Claire" piedāvā sarakstu ar produktiem, kas ir bīstami ne tikai rādītājam uz svariem, bet arī veselībai un labsajūtai.

Čipsi un frī kartupeļi

Kartupeļi, kas cepti verdošā eļļā, un ar zeltainu garoziņu, protams, ir ļoti garšīgi, bet nebūt ne veselīgi. Milzīga tauku deva kopā ar ogļhidrātiem negatīvi ietekmē figūru, turklāt šāda veida ātrās ēdināšanas restorānu apmeklēšana var izraisīt neatgriezenisku aptaukošanos.

Diemžēl tas ir mazākais ļaunums, ko jums var dot frī kartupeļi. Fakts ir tāds, ka pārkarsētā eļļā, kas ir viena no galvenajām čipsu un ceptu kartupeļu gatavošanas sastāvdaļām, uzkrājas ārkārtīgi kaitīgas kancerogēnas vielas.

Jaunās paaudzes čipsu sastāvs: ciete, milti un vesela kaudze dažādu pārtikas piedevu un garšas pastiprinātāju.

Desas 

Desa, kas izgatavota no īstas gaļas, jau sen ir pazudusi no plauktiem un gandrīz pilnībā, un aizstāj ļoti kvalitatīvi un bieži vien garšīgi viltojumi.

Galvenā problēma ir lielā tauku daudzumā, kas atrodas desās, jo jebkura, pat visdabiskākā desa, galvenokārt sastāv no cūkgaļas ādām un speķa. Ādas, skrimšļi, subprodukti, gaļas atlikumi, un, protams, konservanti, stabilizatori, biezinātāji, emulgatori, antioksidanti, pārtikas krāsvielas, aromatizētāji - tas ir aptuvens jebkuras desas sastāvs neatkarīgi no šķirnes vai ražotāja zīmola.

Ātrās nūdeles

Protams, nepatiesas ir garantijas, ka papildus plastmasas kausiņā esošajām nūdelēm būs arī garneles, vista vai bekons, jo patiesībā, neatkarīgi no tā, ko ražotājs raksta uz iepakojuma, visticamāk, tas paciņā nebūs atrodams.

Jūs atradīsiet īstu konservantu, biezinātāju, stabilizatoru, pārtikas krāsvielu un garšas pastiprinātāju kokteili.

Majonēze un kečups

Šīs divas mērces ir ļoti populāras. Šķiet, ka mēs katram ēdienam pievienojam kečupu un majonēzi un tādējādi nodarām neatgriezenisku kaitējumu mūsu ķermenim.

Veikalā nopērkamais kečups, kuru bagātīgi pārdod katrā lielveikalā, ir ne tikai kaitīgu stabilizatoru, emulgatoru un konservantu avots, bet arī satur lielu daudzumu krāsvielu un cukura, tas praktiski sastāv no cukura.

Kas attiecas uz majonēzi, tā sastāv no tā sauktajiem transtaukiem. Šādi mākslīgi radīti tauki veicina strauju cukura diabēta attīstību un pasliktina imūnsistēmas darbību - iznīcina labvēlīgos enzīmus, kas aizsargā mūsu ķermeni no slimībām.

Turklāt lielas briesmas ir arī plastmasas iepakojums, kurā, lai ietaupītu naudu, ielej majonēzi - iecienītajā mērcē esošais etiķis ieēdas iepakojumā, tāpēc ar plastmasu baudām kaitīgas, bet tomēr ēdamas vielas.

Šokolādes tāfelītes

Šim produktam ir visaugstākie glikēmiskie indeksi, tas ir, cukurs no tiem tiek absorbēts gandrīz uzreiz. Tajā pašā laikā tie paši par sevi nesatur nekādas derīgas vielas - atšķirībā no medus un žāvētiem augļiem.

Kas attiecas uz augstas kvalitātes produktiem, piemēram, šokolādes konfektes ir gan prieks, gan ieguvums, ko nevar teikt par batoniņiem, kuros papildus dabīgām sastāvdaļām (kuru ir mazākumā) ir milzīgs daudzums mākslīgi ražotu sastāvdaļu, kuras nekādā gadījumā nav vajadzīgas ķermenim.

Popkorns

Pati kukurūza sākotnējā formā nerada nekādas briesmas ķermenim, gluži pretēji, tā satur šķiedrvielas un daudz noderīgu vielu - vitamīnus A, C, E, tiamīnu, niacīnu, folijskābi, dzelzi, kāliju, magniju, fosforu, cinku.

Popkornam ir maz sakara ar īstu kukurūzu, jo labvēlīgās vielas vienkārši sasmalcina kopā ar sāli, karamelizatoriem, sviestu un garšas pastiprinātājiem.

Sāls deva vienā popkorna porcijā droši triumfē pār čipsiem vai kartupeļiem. Šādi eksperimenti ar jūsu ķermeni var izraisīt paaugstinātu asinsspiedienu un nieru darbības traucējumus. 

Produkti ar zemu tauku saturu

Šķiet, ka kūkas ar zemu tauku saturu, smalkmaizītes, jogurti un citi produkti ir īsts glābiņš svara zaudēšanai. Tomēr jums vajadzētu atturēties no šīm delikatesēm.

Tauku satura samazinātos produktos vairāk tiek kompensēts ogļhidrātu daudzums. Turklāt mākslīga tauku samazināšana šādos produktos iznīcina visus vitamīnus un barības vielas, kas mums tik ļoti nepieciešamas, īpaši diētas ieturēšanas periodā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu