Kā lietot kafiju pareizi un kādi ir iespējamie riski, ja tas netiek darīts? (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Nepareiza kafijas lietošana var saasināt hroniskas kuņģa un zarnu trakta slimības. Par to intervijā radio "Sputnik" ir brīdinājis endokrinologs un uztura speciālists Aleksejs Kaļinčevs.

Ja šo dzērienu lieto tukšā dūšā, pēc kāda laika, pēc speciālista domām, ir garantēta gastrīta, peptiskas čūlas vai hroniska pankreatīta saasināšanās. "Patiesībā mums visiem šīs slimības ir vienā vai otrā stadijā, tās vienkārši var būt remisijas laikā no skolas vai studentu gadiem," sacījis speciālists.

Viņš norādījis, ka cilvēki, kuri kafiju dzer tukšā dūšā, biežāk cieš no neoptimāliem ​​ēšanas paradumiem - viņiem nav veselīga bada sajūtas, tāpēc no rīta viņi nevēlas ēst un izvēlas dzert kafiju, lai sevi uzmundrinātu.

Endokrinologs bildis, ka pareizākais laiks kafijas baudīšanai ir pēc ēšanas. "Ar ko apvienot kafiju - ar pienu, ar piena aizstājējiem, ar saldumiem, ar trekniem ēdieniem - nav svarīgi, galvenais ir tas, ko cilvēks ir ēdis pirms tam," uzsvēris Kaļinčevs.

Eksperts tāpat atklājis, ka veselīgs cilvēks var dzert kafiju jebkurā laikā, arī naktī, taču jāpatur prātā, ka dzēriens ne vienmēr tonizē un dažkārt rada pretēju efektu.

Par drošu kafijas patēriņu izteikušies arī citi speciālisti - iepriekš Krievijas Veselības ministrijas galvenais ārštata uztura speciālists Viktors Tuteljans atklājis drošu kafijas daudzumu, ko var lietot dienā.

Ārsts ieteicis dzert ne vairāk kā trīs tases kafijas dienā, taču ne pirms došanās pie miera. Pēc viņa teiktā, šāds kofeīna daudzums stimulē cilvēka ķermeni un mudina rīkoties.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu