Slēpošanas trases jau nedēļas nogalē plāno uzņemt apmeklētājus, taču jārēķinās ar ierobežojumiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniega pūtējs slēpošanas trasē.
Sniega pūtējs slēpošanas trasē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairākās Latvijas slēpošanas trasēs jau šodien, 7. decembrī, sāks gatavoties, lai nedēļas nogalēs varētu uzņemt apmeklētājus, taču, ņemot vērā Covid-19 izplatību, jārēķinās ar dažādiem ierobežojumiem, vēstīja ReTV Ziņas.

"Žagarkalnā šonakt sāks strādāt visi 12 sniega lielgabali, lai varētu noklāt vienu trasi. Kopējās izmaksas vienā diennaktī ir vairāk nekā divi tūkstoši eiro," ReTV pastāstīja "Žagarkalna" vadītājs un Latvijas slēpošanas trašu asociācijas vadītājs Juris Žagars.

Pirms klientu uzņemšanas, slēpošanas trasēm jāsaņem rakstisks apstiprinājums no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), lai būtu precīzi zināmi nosacījumi par ierobežojumiem.

"Mutiski mēs esam saņēmuši apstiprinājumu no SPKC, ka viņi neredz iemeslus, kāpēc svaigā gaisā nevarētu slēpot pa kalnu - ja var slēpot distancē, tad var slēpot pa kalnu. Arī IZM pārstāvji mutiski apstiprināja, ka pretrunas starp noteikumiem nav," raidījumā stāstīja Žagars.

IZM ir saņēmusi Latvijas Slēpošanas federācijas vēstuli un izvērtēs to sadarbībā ar Veselības ministriju un SPKC, saskaņošanā galveno uzsvaru liekot uz epidemioloģisko noteikumu ievērošanu. Atbildi Slēpošanas federācijai IZM sniegs trešdien.

Latvijas Slēpošanas federācija, slēpošanas trašu asociācija kopā ar instruktoru asociāciju izveidojuši plānu, kā iedzīvotājiem ļaut slēpot un snovot svaigā gaisā. Cilvēku drūzmēšanās uz kalna lielu risku neradot un svarīgākais būs ierobežot cilvēku daudzumu nomas punktā. Kafejnīcas darbosies, bet ēdienu varēs saņemt tikai līdzņemšanai - ēst varēs blakus trasei, kur būs iekurti ugunskuri. Nedarbosies ģērbtuves.

"Svarīgākais būs limitēt cilvēku skaitu, viena persona uz 30 kvadrātmetriem; cilvēkiem būs jāpiesakās uz konkrētu laiku, kad atbrauc, tad tev ir rezervēta biļete, to ir iespējams regulēt," ReTV stāstīja Žagars.

Ja veidojas rinda pie pacēlājiem, tad slēpotājiem jāietur vismaz divu metru distanci. Uz viena pacēlāja drīkstēs atrasties tikai viena persona vai divas, ja ir no vienas mājsaimniecības.

Slēpošanas trasēs ReTV Ziņām norādīja, ka telefoni ir "karsti", jo cilvēki ir izslāpuši pēc aktīvās atpūtas uz kalna. Pieprasījums būšot liels, tāpēc savlaicīgi būs jāpiesaka sev vēlamais laiks slēpošanai trašu mājaslapās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu