Skandalozā influencere Didrihsone skaistumkopšanas salonā un darbavietā rāda sevi bez sejas maskas (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pašmāju skandalozā influencere Elīna Didrihsone sociālajos tīklos publiskojusi video, kuros liek noprast, ka pārkāpj ārkārtējās situācijas laikā noteiktos ierobežojumus. 

Didrihsone pirmdien, 7. decembrī, sava veikala "Instagram" kontā publiskojusi vairākus video, kuros redzama bez sejas maskas. Kā zināms, Covid-19 ierobežošanai valdība nolēma noteikt pienākumu nēsāt sejas maskas visās iekštelpās, izņemot mājās, tātad arī darba kolektīvos. Sejas masku darbā var nevilkt darbinieks, kurš viens pats atrodas kabinetā un tikai laikā, kamēr viņš tur ir viens. 

Tāpat Didrihsone bija redzama bez sejas maskas, nododot sūtījumus kurjeram. Redzams, ka starp viņu un kurjeru netiek ievērota divu metru distance.

Foto: instagram/didrihsoonee / TVNET kolāža

Savukārt 7. decembra vakarā Didrihsone publiskoja foto un video no skaistumkopšanas salona "Annas pērle", kurā viņai tika veikts manikīrs un pedikīrs. "Nu tad beidzot!" - komentēja Didrihsone, liekot domāt, ka procedūra veikta 7. decembrī.

Foto: instagram/didrihsoonee / TVNET kolāža

Kā paredz jaunie ierobežojumi, saimnieciska pakalpojuma sniegšanas vietās ir jāizveido fiziska barjera starp apmeklētājiem un darbiniekiem. Pēc Didrihsones publiskotā video redzams, ka salonā tāda netika izveidota.

Apmeklētāji un darbinieki, kuri no apmeklētājiem nav atdalīti ar fizisku barjeru, lieto mutes un deguna aizsegu. Lai arī manikīra speciāliste bija redzama ar masku, Didrihsone publiskotajos video lika noprast, ka procedūras laikā ēd bulciņas, piparkūkas un dzer kafiju. Kā pati vēsta: 

"Zinu, ka būšu ilgi. Tāpēc paņēmu līdz mums ēdamo, lai kustās arī mutes". 

Likums paredz, ka saimnieciskā pakalpojuma sniedzējs vai ēkas īpašnieks nodrošina, ka persona, kura nelieto mutes un deguna aizsegu vai to lieto neatbilstošā veidā (neaizsedzot degunu un muti), netiek ielaista iekštelpās. Saimnieciskā pakalpojuma sniedzējs nesniedz pakalpojumu personai, kura neievēro epidemioloģiskās drošības prasības, tai skaitā nelieto mutes un deguna aizsegu.

Foto: instagram/didrihsoonee / TVNET kolāža

Minētās prasības neattiecas uz bērniem, kas nav sasnieguši 13 gadu vecumu, un personas ar acīmredzamiem kustību traucējumiem vai psihiskās veselības traucējumiem, kuru dēļ personai trūkst spēju vai iemaņu mutes un deguna aizsega lietošanai.

TVNET 8. decembrī sazinājās ar "Annas Pērles" vadītāju Annu Maslošu, kura apgalvo, ka viņas vadītajos salonos tiek ievēroti visi epidemioloģiskās drošības pasākumi, tai skaitā, izveidota fiziska barjera starp meistaru un klientu. Vadītāja apgalvo, ka personāls ir informēts un atbildīgs par visu prasību ievērošanu.

Vaicājot, kā salona vadītāja komentē to, ka viņas salonā kliente atradās bez maskas un manikīra veikšanas laikā nav redzama fiziskā barjera starp klientu un manikīra meistaru, "Annas Pērles" vadītāja apgalvoja, ka tā viņai esot "pirmā dzirdēšana" un solīja pati personīgi veikt pārbaudes un visus preventīvos pasākumus, lai novērstu kādas nepilnības. 

Jāpiebilst, ka skaistumkopšanas salons "Annas Pērle" iepriekš nonāca raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" redzeslokā. Laikā, kad uz mēnesi bija aizliegti visi skaistumkopšanas, izņemot friziera, pakalpojumi, 16. novembra sērijā tika veikts pētnieciskās žurnālistikas eksperiments, kurā izdevās veikt manikīra pierakstu šajā salonā.

Savukārt Didrihsone un viņas vadītais apģērbu veikals šovasar nonāca PTAC un VID redzeslokā. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu