VIDEO ⟩ Rīgā auto, neviena netraucēts, ietriecas kokā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Naktī no piektdienas uz sestdienu, 5. septembri, vairākiem aculieciniekiem Brīvības gatvē, Rīgā izdevies iemūžināt kādu šoferi, kurš tobrīd vēl nezināja, ka viņa automobilim tas būs pēdējais brauciens, vēstī raidījums "Degpunktā".

Kamēr tīmeklī nonākušā video autors ar blakussēdētāju sprieda par to, kā rīkoties tālāk un, vai par šo braucēju būtu jāuzzina arī policistiem, šoferis, metot slaidus lokus savā un brīžiem iebraucot arī blakus joslā, parūpējās par to, lai vērotāji paliktu ar vaļējām mutēm, jo pamatīgi ietriecās kokā.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Pēc šāda pavērsiena aculiecinieki steidza zvanīt operatīvajiem dienestiem, bet paši steidzās pie pamatīgi samīcītā auto. Pie tā stūres sēdēja pamatīgi piedzēries, taču citādi neskarts šoferis. Viņš jutās normāli.

Kā "Degpunktā" noskaidroja Valsts policijā, izsaukums uz avārijas vietu saņemts neilgi pēc pusnakts. Ceļu policisti sasistā braucamrīka vadītāju sastapa notikuma vietā, kur to bija aizkavējuši aculiecinieki. Jau pirmajās sarunas minūtēs inspektoriem bija skaidrs, ka šoferis pie stūres sēdies iedzēris.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Vēlāk noskaidrojās, ka naktī uz sestdienu šoferītis bija devies ielās, būdams 2,9 promiļu reibumā.

Pēc laika avārijas izraisītājs painteresējās, vai nevar izsaukt ātro palīdzību. Kad tā ieradās, šoferis tika uzlikts uz imobilizējošā mehānisma, viņam tika fiksēta  kakla daļa ar šinu un veikta apskate. Jaunā vīrieša gūtās traumas nebija smagas, tomēr viņš nogādāts Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcā tālākas palīdzības saņemšanai.

Noskatoties aculiecinieku video, policists aicina ļaudis atbildīgāk izturēties pret šādām situācijām – ja redzi uz ceļa ko bīstamu, no sākuma par to ziņo un tikai tad ķeries pie filmēšanas.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, transportlīdzekļa vadītājam, kurš pie stūres sēdies vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā, tiek piemērots naudas sods 240 - 400 naudas soda vienību* apmērā un uz 5 gadiem tiek atņemtas autovadītāja tiesības. 

*Viena naudas soda vienība ir 5 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu