Nosaukts novembra skatītākais Latvijas televīzijas kanāls

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Latvijā skatītākais televīzijas kanāls šogad novembrī, pēc konsolidētajiem datiem, bija TV3, kura skatīšanās laika daļa bija 13,2%, liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" dati.

Otrs skatītākais kanāls bija LTV1, kura skatīšanās laika daļa bija 10,8%, savukārt trešais skatītākais kanāls bija "RTR Planeta Baltija", kura vērošanai veltīti 7,5% no kopējā TV skatīšanās laika.

Konsolidētās TV programmu topa pirmajā vietā ierindojās filma "Dvēseļu putenis" kanālā LTV1, kuru vēroja vidēji 11,7% jeb 218 200 TV skatītāju. Otrajā vietā ierindojās filma "Viens pats mājās" kanālā TV3, kuru vēroja vidēji 11,5% jeb 214 400 Latvijas iedzīvotāju vecumā no četriem gadiem, bet trešā skatītākā programma novembrī bija "TV3 ziņas", kuras vēroja vidēji 10,7% jeb 198 800 skatītāju.

"Kantar" mediju klientu direktors Oskars Rumpēters norādīja, ka filma "Dvēseļu putenis" būtisku skatītāju skaitu pulcējusi ne vien kinoteātros, bet arī mājās pie TV ekrāniem, ierindojot to novembra konsolidētās TV programmu topa pirmajā vietā. 

Filmas ētera laikā kanālā LTV1 to noskatījās vidēji 7,4% Latvijas iedzīvotāju vecumā no četriem gadiem, ierindojot to lineārās TV programmu topa 13.vietā. Savukārt apkopojot gan lineārās TV, gan ārpus ētera programmu vērošanas datus, filmas vidējais reitings pieaudzis par 4,3 procentpunktiem, sasniedzot vidēji 11,7%, un ierindojot to konsolidētās TV programmu topa pirmajā vietā.

Pētījuma dati atklāj, ka, salīdzinot ar oktobri, palielinājies vidēji dienā sasniegtais TV vērotāju skaits. Oktobrī ik dienu TV vēroja vidēji 66,4% Latvijas iedzīvotāju, savukārt novembrī - vidēji 69,7%.

Šogad novembrī viens TV skatītājs pie TV ekrāna pavadīja vidēji četras stundas un 46 minūtes dienā, kas bija par 22 minūtēm vairāk nekā oktobrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu