Linda Leen pauž sašutumu par militāro mācību skolās un saceļ vētru sociālajos tīklos (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Hanzas peronā" sākas koncertstāstu sērija “Koncerts pirmajā rindā”. Pirmais koncerts - Linda Leen
"Hanzas peronā" sākas koncertstāstu sērija “Koncerts pirmajā rindā”. Pirmais koncerts - Linda Leen Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Dziedātāja Linda Leen sociālajos tīklos dalījās visai skarbā viedoklī par militārajām mācībām skolām, tādējādi izvēršot plašas diskusijas starp dažādu uzskatu paudējiem.

Dziedātāja vietnē "Twitter" rakstīja: 

"No 2024. gada skolās būs obligāts (!!) priekšmets "Valsts aizsardzības mācība". Latvijas armijas video aicinājumā apgūt šo skolotāja profesiju izjauc un saliek ieroci, kas būšot prasība.. Kāds tieši BĒRNAM ir impulss no šī? Ierocis ir cilvēka nogalināšanai, sasodīts!"

Dziedātājai daudzi gan oponēja, ironiski jautājot, vai, viņasprāt, dažas agresīvākas valstis, uzzinot, ka mums atcelta militārā apmācība skolās, izlems vairs nekad nekarot?

Leen vairākkārt norādīja, ka ir pacifiste, tādēļ šāda bērnu apmācība viņai šķiet nepieņemama, sīkāk arī paskaidrojot savu viedokli.

"Jautājums bija par impulsu, ko tas dod pasaules uztverei atvērtam bērna prātam. Visticamāk programmā nav obligāti jāmācās par labbūšanas (wellbeing) pamatiem, dzīvesstila ietekmi uz mentālo un fizisko veselību, tad jau labāk obligāti mācīt medicīnas pamatus - kā X stundā palīdzēt sev un citiem.

Labāk, lai cilvēki mācās RUNĀT un MĪLĒT, nevis karot!

Es ticu cilvēka evolūcijai un tam, ka arvien mazāk cilvēku vēlēsies piedalīties šādā konfliktu risināšanā. Ja bērnam jau sākotnēji iedēsta šādu veidu, tieši tā viņš arī veidos savu tālāko vērtību sistēmu. Mūsu paaudzes spēkos ir nākamajai augsnē atstāt vairāk mīlestības, mazāk naida.

Pasaules un cilvēka attīstības scenāriji ir dažādi. Konfliktus risināt ar spēku ir tikai viens no veidiem, nehumāns, mūsdienu cilvēka necienīgs, es pat teiktu - vecmodīgs. Es palikšu pie sava - kādā augsnē grauds uzdīgst, tādu ražu tas arī dos," dažādos ierakstos rakstīja mūziķe. 

Tiesa, diskusijas tā arī nebeidzās - mūziķe saņēma arvien jaunus ierakstus, kas centās viņu pārliecināt par pretējo, rakstot, ka cilvēkiem tomēr ir jāiemācās aizstāvēt "savu dzimteni un mājas".

Nākamajā dienā pamatīgo vētru sociālajos tīklos komentēja Leen.

"Pēc vakardienas diskusijas tviterī ir pilnīgi skaidrs, ka blakus reliģijai, politikai un bērniem/auglībai pie galda, viesībās un publiski runāt prātīgi nav arī par militāro jomu! Verbāls "mordobojs" garantēts! Bet ej nu sazin’, varbūt kāds vakar psiholoģiski tā izvicojās, ka esmu izglābusi kādu no Covid-19 radītā augstsprieguma. Nav par ko. 

P.S. Kopējais agresijas līmenis ir vienkārši satriecošs, man palika bail.. un nedaudz, nu labi - daudz, skumji."

Atgādinām, ka Saeima 3. decembrī trešajā lasījumā atbalstīja jaunu likumu "Par valsts aizsardzības mācību un Jaunsardzi", ar kuru noteikts, kā tiek organizēta Jaunsardze, kā arī ieviests jauns mācību priekšmets vidējās izglītības pakāpē - valsts aizsardzības mācība. Šis priekšmets skolās būs obligāts no 2024. gada 1. septembra, informēja Saeimas Preses dienestā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu