Fūrmanis aicina mediķus nebaidīties un runāt par grūto veselības nozares cīņu ar Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lai gan Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis arī saņēmis gūzmu ar naidīgiem komentāriem internetā, viņš šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" aicināja mediķus nebaidīties un runāt par grūto veselības nozares cīņu ar Covid-19 infekciju.

Fūrmanis atcerējās gadījumu, kas bija noticis ar viņu personīgi, kad sociālajos tīklos aizstāvēja sava kolēģa viedokli par vakcinācijas nepieciešamību. "Pār mani vēlās naidīgu komentāru gūzma, bet jāsaka, ka šobrīd tie uzbrukumi notiek krietni vairāk, tāpēc aicinu mediķus nebaidīties un paust savu viedokli, jo sabiedrībai ir jāzina, kāda ir patiesā situācija cīņā ar Covid-19," sacīja Fūrmanis.

Viņš atzina, ka Covid-19 stāvoklis Latvijā ir cilvēku mentālā stāvokļa "lakmusa papīrītis", jo ir redzams, cik daudz cilvēku cieš no psihiskām problēmām un tās nāk uz āru, tostarp sociālajos tīklos. "Ar to ir izskaidrojams, kā veidojas tā dēvētās viltus ziņas," piebilda Fūrmanis.

Jau ziņots, ka Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par naidīgiem komentāriem internetā pret ģimenes ārsti Gundegu Skruzi-Janavu, kura publiski pauda profesionālo redzējumu par sejas masku nepieciešamību arī mazāko klašu skolēniem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Skruze-Janava, pagājušajā nedēļā viņa Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" skaidroja, ka sejas masku nēsāšana skolēniem nav bīstama un nevar radīt veselības apdraudējumu. Ārstes skaidrojums video formātā tika publicēts arī interneta vidē, kur to drīz vien pavadīja liels daudzums naidīgu un rupju komentāru, tostarp aicinot fiziski izrēķināties ar šo konkrēto mediķi.

Lai arī daži no komentāriem vēlāk tika dzēsti, Skruze-Janava tos fiksēja ekrānšāviņos un vērsās policijā. Ģimenes ārste aģentūrai LETA pastāstīja, ka no policijas ir saņēmusi atbildi, ka par viņas iesniegumos minētajiem faktiem sākta resoriskā pārbaude.

Jau ziņots, ka līdz ar Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktās ārkārtējās situācijas pagarināšanu valdība decembra sākumā lēma, ka no 4.janvāra visās skolās gan skolēniem, gan skolotājiem stundu laikā un ārpus mācību procesa obligāti būs jānēsā sejas maskas.

Īsi pēc tam portālā "Manabalss.lv" tika savākti vairāki desmiti tūkstošu parakstu ar aicinājumu atcelt minēto prasību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu