Nosaukta valsts, kurā dzīvo visvairāk miljardieru (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Valsts ar vislielāko miljardieru skaitu ir Ķīna. Pagājušajā gadā miljardieru skaits šajā valstī, ieskaitot Honkongu un Taivānu, palielinājies par 182 un nu sasniedz 799 cilvēkus. Salīdzinot ar ASV, kur dzīvo bagātākais cilvēks pasaulē, Ķīnā jauno miljardieru skaits ir trīs reizes lielāks, vēstī pētnieciskās kompānijas "Hurun" apkopojums.

Analītiķi aprēķinājuši, ka šā gada pirmajā pusē Ķīnā, ieskaitot arī Honkongu un Taivānu, miljardieru skaits palielinājies par 182. Salīdzinājumā ar ASV tur jauno miljardieru skaits gada laikā palielinājies par 59. Līdz ar to pašlaik Ķīna var lepoties ar 799 cilvēkiem, kuru aktīvu vērtība pārsniedz ar desmit cipariem rakstāmu skaitli, bet ASV – 626 miljardieriem.

"Hurun Report" vecākais analītiķis Ruperts Hūgeverfs norāda, ka pašlaik Ķīnā miljardieru skaits ir lielāks, nekā ASV un Indijā kopā ņemot.

Tiek norādīts, ka Ķīnas bagātākos cilvēkus labvēlīgi ietekmējušas norises tehnoloģiju tirgū. Pandēmijas laikā pieaugot pieprasījumam pēc dažādiem tehnoloģiskajiem rīkiem, augušas tehnoloģiju uzņēmumu akciju vērtības, tādējādi ievērojami papildinot šo kompāniju īpašnieku maciņus.

Nākotnē tiek prognozēts, ka Ķīnā miljardieru skaits varētu pieaugt. Tas ir tādēļ, ka nesen Ķīna noslēdza vienošanos ar 14 Klusā okeāna reģiona valstīm par brīvo tirdzniecību. Līdz ar to ir radusies lielākā brīvās tirdzniecības zona pasaulē, kas aptver trešdaļu pasaules, un tas savukārt var veicināt jaunu un veiksmīgu uzņēmumu rašanos.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu