Populāra uzņēmuma direktors un miljardieris 74 savus darbiniekus padarījis par miljonāriem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: fizkes/ Shutterstock

Lielbritānijas uzņēmuma "The Hut Group" direktors, miljardieris Mets Moldings vairāku gadu garumā dāvināja akcijas saviem darbiniekiem. Tagad 74 no viņiem kļuvuši par miljonāriem.

"The Hut Group" ir mātes uzņēmums interneta veikalu grupai, kuri pārdod dažādu zīmolu preces. Uzņēmuma direktors Moldings apgalvo, ka 10 gadu laikā uzņēmuma akcijas uzdāvinājis aptuveni 430 darbiniekiem. Tās saņēma gan menedžeri, gan noliktavas darbinieki.

Intervijā laikrakstam "The Mirror" Moldings sacīja: "Mūsu uzņēmums ir palīdzējis kļūt par miljonāriem vairāk cilvēkiem, nekā jebkura cita kompānija britu korporācijas vēsturē.

Akcijas ir dāvinātas, nevienam nekas nebija jāmaksā. Mēs patiesi esam mainījuši daudzu cilvēku dzīves."

Direktors paredz, ka miljonāru varētu būt vēl vairāk, ņemot vērā "The Hut Group" tirgus vērtības pieaugumu. Ir atliktas 1,3 miljardu dolāru vērtas darbinieku akcijas, kā arī akcijas 235 miljonu vērtībā vēl jāpiešķir. Moldings plāno apdāvināt vairākus cilvēkus, kuri pabeiguši universitātes, kā arī tos, kuri izglītības iestādes ir pametuši.

48 gadus vecajam priekšsēdētājam pieder 25 procenti no uzņēmuma, kas pielīdzināmi 2,1 miljardam dolāru. Pateicoties uzņēmuma akciju cenu pieaugumam, Moldings plāno piešķirt papildu 1,1 miljardu vērtas akcijas.

"Ziniet, bagātība tādā vai citādā formā tiek sagaidīta, taču tas nav tas, pēc kā tiecos. Esmu dedzīgs par savu darbu. Daudzi koncentrējas uz to, cik daudz naudas man pieder, bet, cik daudz esam uzdāvinājuši citiem, netiek pieskaitīts."

Neskatoties uz "The Hut Group" sasniegumiem, Moldings neaizmirst savu pieticīgo sākumu. Vīrieti izslēdza no augstskolas, jo viņš neapmeklēja lekcijas. Viņa karjera sākās ar trauku mazgāšanu, un darbu kādā rūpnīcā. Pēc tam Moldings sāka pārdot diskus internetā un pakāpeniski izveidoja savu uzņēmumu un sāka pārvaldīt citu mazumtirgotāju mājaslapas.

Šobrīd "The Hut Group" pārdod visu, ko vien var iedomāties, sākot ar kosmētiku un beidzot ar vingrošanas produktiem. Šobrīd uzņēmums ir vērts 8,7 miljardus dolāru.

Moldings plāno izveidot deviņus tūkstošus jaunu darbavietu līdz 2023. gadam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu