Rozvelas incidents - atklāts armijas virsnieka slepenais žurnāls, kas varētu sniegt daudzas atbildes (6)

Foto: SpanieloSpaniel/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Rozvelas incidents, kas notika 1947. gada 2. jūlijā, ir viens no vēsturē skaļākajiem un skandalozākajiem stāstiem par NLO. Nu vēsturnieki nākuši klajā ar informāciju, ka armijas virsnieka slepenajā žurnālā varētu būt jaunas detaļas par mistisko avāriju, vēstī zinātniskais laikraksts "Live Science".

1947. gadā nenoskaidrots gaisa kuģis avarēja netālu no ASV militārās bāzes Rozvelā, Ņūmeksikā. Lai noteiktu negadījuma apmērus, uz notikuma vietu tika nosūtīts Rozvelas armijas gaisa telpas izlūkošanas virsnieks Džesijs Marsels.

Ziņas par negadījumu ātri vien nāca gaismā, un militārpersonas publiskoja paziņojumu presei, norādot, ka Rozvelā ir avarējis "lidojošais šķīvītis", izraisot baumas par citplanētiešu apciemojumu.

Neilgi pēc tam militāristi noraidīja sākotnējo apgalvojumu, skaidrojot, ka nokritusi meteoroloģiskā zonde. Jāpiebilst, ka ne visi šim apgalvojumam uzreiz steidza piekrist.

Šī vēstures epizode kļuva pazīstama kā Rozvelas incidents un radīja neskaitāmas sazvērestības teorijas par to, ka valdība slēpj informāciju par citplanētiešiem. Nesen atklātā virsnieka Marsela slepenā dienasgrāmata varētu būt atslēga, lai atklātu to, kas notika patiesībā.

Virsnieka Marsela ģimene vien nesen pētniekiem atklājuši par slepenā žurnāla esamību, kur viņš glabājis Rozvelas incidenta izmeklēšanas piezīmes.

Foto: Sean Pavone/Shutterstock

Rozvelas avarējušo NLO pirmoreiz 1947. gada 3. jūlija rītā atklāja fermeris Makss Brāzels. Vīrietis stāstījis presei, ka atlūzu materiāls bijis ļoti savāds - it kā no papīra, kas slāņotos spīdīgā folijā. Viņš arī aprakstīja, ka atradis arī kokam līdzīga materiāla, porainas gumijas un plastmasas gabalus. Uz dažiem gruvešiem bijuši iegravēti dīvaini simboli.

Brāzels ziņoja par savādo atklājumu šerifam, kurš informāciju nodeva blakus esošajai aviobāzei.

Marsela mazdēls Džesijs laikrakstam "The NewYork Times" reiz stāstīja: "Vectēvs pats pārbaudīja gruvešus un stāstīja, ka to materiālu nav radījušas cilvēka rokas."

Ja Marsela slepenais žurnāls ir autentisks, tas varētu būt viens no pirmajiem reālajiem pavedieniem par Rozvelas incidenta noslēpumu.

"Valdība paziņoja, ka viņu rīcībā ir NLO - viņiem par to bija paziņojums presei," sacīja Bens Smits, bijušais CIP operatīvais darbinieks un vadošais izmeklētājs "History Channel" jaunajā dokumentālajā seriālā "Roswell: The First Witness" (latv.val. - "Rozvela: pirmais aculiecinieks").

"Neviena cita pasaules valdība nav paziņojusi: "Mums ir kosmosa kuģis", un nākamajā dienā pilnībā izmaina iepriekš teikto, sakot: "Mēs maldījāmies, tā bija zonde.","

norāda Smits, piebilstot, ka Marsela slepenais žurnāls ir līdz šim svarīgākais atklājums.

Interesanti, ka Marsela žurnāls tika rakstīts kodētā valodā. Tas tikai pierāda to, ka tur varētu būt norādīta slepena informācija. Desmitiem gadu pēc šī incidenta Marsels kādā intervijā stāstīja, ka, viņaprāt, 1947. gadā atklātā NLO izcelsme nav no šīs pasaules.

Lai situācija kļūtu vēl aizdomīgāka, dažas nedēļas pirms incidenta ticis ziņots par citu NLO novērojumu debesīs. Pilots Kenets Arnolds ziņoja par sastapšanos ar vairāk nekā vienu noslēpumainu objektu, kurus viņš raksturoja kā baltas sfēras, kas "kā lidojošie šķīvīši" paceļas gaisā.

Kamēr Rozvelas incidents ir kļuvis par kanonu citplanētiešu mednieku vidū, Arnolda sastapšanās bija agrākais reģistrētais NLO novērojums ASV.

"Viss sākas Rozvelā," apgalvo Smits. "Tur radās NLO izcelsmes stāsts un teorijas par valdības kontaktiem ar citplanētiešiem.

Zinātniskā fantastika jau pastāvēja, bet lietas, kas mums nodotas ar popkultūras starpniecību, aizsākās valdības slepenībā, kas saistītas ar šo dīvaino notikumu secību 1947. gadā."

Trīs sēriju dokumentālā filma par Rozveltas incidentu, kur tiek atklātas detaļas par Marsela slepeno žurnālu, pirmizrādi piedzīvoja 12. decembrī.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu