Hārdena sāga turpinās - basketbolists aizvien vēlas pamest "Rockets"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeimss Hārdens
Džeimss Hārdens Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Džeimss Hārdens aizvien vēlas pamest savu līdzšinējo komandu Hjūstonas "Rockets", ziņo ESPN.

Jau pirms treniņnometņu sākuma Hārdens norādīja, ka vēlas tikt aizmainīts, bet par reālāko kandidāti šim darījumam tika uzskatīta Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets".

Neilgi pēc tam, kad Hārdens pauda vēlmi tikt aizmainītam, "Rockets" maiņas darījumā šķīrās no Rasela Vestbruka, bet no Vašingtonas "Wizards" ieguva teju divas sezonas nespēlējušo Džonu Volu.

Īsi pēc pievienošanās komandai Vols atklāja, ka runājis ar Hārdenu, viņam paužot vēlmi apvienoties spēcīgā tandēmā. Tomēr ESPN otrdien ziņo, ka Hārdens pirmdien pievienojies komandas treniņnometnei, bet aizvien paudis vēlmi tikt aizmainītam.

Par iespējamo maiņu ar Hjūstonas komandu runājušas Filadelfijas "76ers" un jau pieminētā "Nets", kurā spēlē amerikāņa bijušais komandas biedrs Oklahomasitijas "Thunder" vienībā Kevins Durents.

Hārdens pirmdien nodeva pēdējo, sesto, Covid-19 testu, pēc kura viņam ļauts pievienoties komandai. Sarunā ar medijiem "Rockets" galvenais treneris Stefens Silas norādīja, ka Hārdens otrdien pārbaudes spēlē pret Sanantonio "Spurs" jau būs redzams laukumā.

"Izdomāsim, cik minūtes viņš spēlēs," pauda Silas, kurš neslēpa, ka runājis ar Hārdenu, taču iespējamo maiņas darījumu sīkāk nekomentēja.

"Rockets" pagājušās sezonas plāns, apvienot Raselu un Hārdenu, nenesa cerētos augļus, jo komanda izslēgšanas spēļu otrajā kārtā ar 1-4 piekāpās vēlākajai čempionei Losandželosas "Lakers".

Hārdens maiņas darījuma rezultātā 2013.gadā no Oklahomasitijas "Thunder" pārcēlās uz "Rockets" un nākamajās astoņās sezonās regulāri bija Visu zvaigžņu spēle dalībnieks. 2017./18.gada sezonā Hārdens tika atzīts par NBA vērtīgāko spēlētāju, bet pēdējo sešu gadu laikā viņš šīs balvas balsojumā regulāri bijis atrodams starp trim vadošajiem basketbolistiem.

Hārdena pašreizējais līgums beigsies 2021./2022.gada sezonā. Šajā laika posmā viņš nopelnīs aptuveni 110 miljonus ASV dolāru. Tāpat viņam 2022./23.gada sezonā ir iespēja pagarināt sadarbību ar "Rockets", nopelnot 46,7 miljonus dolāru (39,6 miljonus eiro).

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu