"Ko tādu es nekad neesmu pieredzējis." Bijušais KHL hokejists par Oļega Znaroka skarbajām treniņnometnēm (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oļegs Znaroks
Oļegs Znaroks Foto: www.hawk.ru

Oļegs Znaroks hokeja aprindās ir pazīstams kā prasīgs treneris, kurš savus spēlētājus cīņām ir gatavs sagatavot ar visdažādākajām metodēm. Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) hokejists Maksims Pestuško sarunā ar "Sport-Express" atcerējās skarbos apstākļus, kas valdīja Znaroka treniņometnēs.

Treniņnometnes pirms jaunās sezonas sākuma ir neatņemama komandu sporta sastāvdaļa. Spēlētāji ieliek pamatus fiziskajai sagatavotībai, kā arī iepazīst jaunos kolēģus, kuri komandai pievienojušies starpsezonā. Katrs treneris šīs nometnes rīko ar atšķirīgu pieeju un metodēm.

Par Oļega Znaroka treniņnometnēm ir dzirdēti stāsti no daudziem spēlētājiem, bet par vieglām tās nosaucis, šķiet, nav neviens.

Izņēmums nav arī Pestuško, kuram sarunas gaitā tika vaicāts, vai treniņnometnes pie Vladimira Krikunova bijušas pašas smagākās, uz ko hokejists atbildēja noliedzoši: "Nē, pie Oļega Znaroka. Pinskā! Vienmēr treniņnometnēm esmu gatavs, bet, ko tādu es nekad neesmu pieredzējis."

"Divas nedēļas bija ļoti smagas, pēc tam nākamā mēneša garumā bija viens treniņš nedēļā. Tā bija rakstura pārbaude. Uzreiz varēja redzēt, kurš sāk īdēt: "Man kāja sāp, vai var pamīties uz riteņa?" Šie spēlētāji, gluži kā noteikums, pēc dažiem mēnešiem vairs nebija komandā," atcerējās hokejists.

Tāpat uzbrucējs, kurš šobrīd pārstāv Kazaņas "Ak Bars" fārmklubu "Bars", apstiprināja žurnālista spekulāciju par sliktajiem apstākļiem, norādot, ka viņš pirmajā reizē neesot zinājis, kam gatavoties.

"Jurijs Babenko un Aleksandrs Jeremenko uz treniņnometni ieradās mašīnās, kuras bija pilnas ar ēdienu. Viņi ņēma līdzi pat spilvenus. Pirmajā gadā es nezināju, ko sagaidīt. Metāla gultas, matrači uz kuriem, šķiet, iepriekš nomiruši septiņi cilvēki. Tarakāni uz sienām. Tās bija studentu kopmītnes un, kad viņi vasarā devās brīvlaikā, ieradāmies mēs," sacīja Pestuško. 

Hokejists atklāja, ka viņam tā arī neesot izdevies ar treneri aprunāties par to, kā tad viņš atradis šo vietu.

"Tomēr, jāsaka, ka no sportiskā viedokļa viss bija perfekti. Stadions, ledus laukums, trenažieru zāle, baseins - viss bija tuvu," sacīja Pestuško, kurš turpinājumā slavēja Znaroku par viņa spēju komandā radīt perfektu mikroklimatu. Uzbrucējs neslēpa, ka esot hokejisti, kuri Znaroka dēļ esot bijuši gatavi pat mirt.

Pestuško Oļega Znaroka vadībā Maskavas "Dinamo" rindās spēlēja 2013./2014. gada sezonā. Nākamajā sezonā Znaroks vairs nepildīja galvenā trenera pienākumus, bet gan ieņēma konsultanta lomu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu